De kwestie van de keepers (2)

Erwin Koeman beloofde enige weken geleden dat de keeper die het doel van Feyenoord verdedigt tegen Hertha BSC (zojuist om 14:30 uur begonnen) de rest van het seizoen z’n eerste doelman zou zijn. De strijd ging tussen de voormalig cocainesnuiver Maikel Aerts en routinier Patrick Lodewijks, alweer 38 lentes jong. De rare Sherif (de opvolger van Malkowski) of hoe die ook heet is niet echt een concurrent te noemen. Nu staat Lodewijks onder de lat in het oefenduel en zal dat als Koeman zijn woord houdt betekenen dat de Eindhovenaar de nummer een is. Bij Ajax is de keepersstrijd al afgelopen vrijdag beslecht. Het Parool berichtte zaterdag dat Danny Blind onvoorwaardelijk kiest voor de jonge Stekelenburg. Hoewel: ‘Het is nu aan Maarten zelf’, zei Blind in de krant. Een optie voor de langere termijn, noemt hij dat. Ik noem het……kortzichtigheid. Stekelenburg is de minst getalenteerde keeper van de vier die Ajax er heeft. Bogdan Lobont is te bewonderen om z’n moed, Hans Vonk om z’n degelijkheid, rust en coaching en Kenneth Vermeer is in staat alle drie binnen twee jaar te overtreffen als hij zijn latente talent gaat benutten. Dus: de eerste echte blunder van de Ajax-coach, en het seizoen is nog eens begonnen. Hoewel Stekelenburg een goede sluitpost is en tegen Arsenal prima optrad, begrijp mij niet verkeerd.

2 reacties op “De kwestie van de keepers (2)

  1. Kleine remco

    Nou kom op bruder, zo slecht is Stekelenburg nou ook weer niet. Onthou dat 2 jaar geleden zat heel nl te schreeuwen om deze talentvolle ajacied in oranje te krijgen en nu roep je dat vonk beter is. Kom op ff serieus vonk is een redelijke keeper die geen punten verliest maar ze ook niet pakt. Ik zeg kies voor nederlanders die potentie hebben dus geen vonk en lobont maar gewoon stekelenburg en vermeer.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Pm

    Zonder twijfel is stekelenburg de beste keeper. Jammer dat hij redelijk blessuregevoelig is. Kenneth vermeer is erg talentvol maar nu nog lang niet zo goed als stekelenburg

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.