Uitgeput AZ gaat het nog knap lastig krijgen in Bennekom

Die titel slaat natuurlijk nergens op, maar ik vind het zo leuk om te zeggen. ‘t Is namelijk te mooi voor woorden: AZ speelt op een steenworp afstand van het huis van m’n vader en kleine broertje Erwin. Dat terwijl ik gek ben op het spel van AZ. Vorig seizoen heb ik daar nog een exercitie gezien tussen de zaterdaghoofdklasser en FC Porto, toen nog onder leiding van Communicator Co Adriaanse. Bennekom deed het best aardig, ze verloren ‘maar’ met 10-0 of zo. Tegen AZ verwacht ik iets heel anders, want de club is nu in…

training en dus fit.

AZ heeft een talentvolle selectie, maar je ziet maar weer: een ‘Engelse week’ met drie duels in 7 dagen is te veel van het goede. Zondag zakten de Alkmaarders al bijna door het ijs (met 10 man 2-2 tegen FC Twente). Koevermans ligt eruit, Luirink eruit. Het gaat hard zo.

Jammer maar helaas. Ik vrees dat daardoor AZ net weer een tikkie te kort gaat komen in de Uefacup en in de competitie. Terwijl ik het ze qua speelwijze en instelling erg gun. Misschien moeten ze het duel met Bennekom maar gewoon laten lopen. Wat boeit die Fristicup nou?

Zelf zit ik woensdag lekker in de Arena. Weer een mooie repo voor de krant te maken over Türkiyemspor tegen ADO Den Haag. Lachen!

Foto VV Bennekom, dit is Michel van der Sommen, oud-teamgenoot van me uit de jeugd van WVV Wageningen 1911. Hij zit in het leger en speelt voor het Nederlands militair elftal. Da’s geen Bal Op Het Dak 4.

3 reacties op “Uitgeput AZ gaat het nog knap lastig krijgen in Bennekom

  1. Jeroen

    Hahaha, ‘t zou mij benieuwen! Ik ga er in ieder geval lekker voor zitten. De kans dat Bennekom wint, schat ik op niet meer dan 2%. Uitslag: 2-8 voor AZ.

      /   Beantwoorden  / 
  2. mezelf

    we zullen zien, ik denk inderdaad dat de AZ’ers inderdaad een lastige wedstrijd kennen verwachten, voornamelijk omdat we hier in Nederland te verwend zijn met 1 of maximaal 2 wedstrijden in een week…

    maar dat mag de pret niet derven uitslag 1-4

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.