EK-rellen: Hooligans ontsieren aanloop Polen – Rusland

Ik meldde het eerder vandaag al: Polen – Rusland, in poule A op het Europees Kampioenschap is een beladen duel. En dat blijkt: Warschau is het aan het begin van de avond tot ernstige ongeregeldheden gekomen tussen Poolse en Russische voetbalfans. Grote groepen supporters gingen in de binnenstad met elkaar op de vuist. De Poolse politie loste waarschuwingsschoten om de menigte uit elkaar te drijven. Volgens eerste berichten zijn ten minste drie mensen gewond geraakt.

Onder politiebegeleiding liepen duizenden Russen dinsdag in optocht richting het stadion. Hoewel de politie met zo’n 6000 agenten aanwezig is, wisten tientallen Poolse hooligans de Russische fans toch aan te vallen. Bij het passeren van de Vistula-rivier ging het fout op de brug. Poolse supporters gooiden stenen, flessen en vuurwerk naar de Russen en naar de politie waarna op diverse plaatsen vechtpartijen uitbraken. Daarop besloot de Poolse politie de Russische mars naar het voetbalstadion af te breken.

De supporters van beide landen kennen een verleden met rellen en geweld. Bovendien is er van oudsher animositeit tussen beide landen, onder meer door de dominantie van de Sovjet-Unie na de Tweede Wereldoorlog. Eerder dit EK waren er in Poznan ook al diverse supportersrellen, waarbij onder meer de politie met vuurwerk werd bekogeld. En na afloop van Rusland – Tsjechië (4-1) reageerden Russische supporters vorige week extreem agressief richting stewards. (filmpje)

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

0 reacties op “EK-rellen: Hooligans ontsieren aanloop Polen – Rusland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.