Feyenoord overwintert, PSV overnacht en moet morgen wedstrijd uitspelen

Schermafbeelding 2014-10-12 om 18.52.01Een raar avondje voor het Nederlands voetbal in Europa. Feyenoord won in de eigen Kuip met 2-0 van cuphouder Sevilla en overwintert voor het eerste in tien jaar in Europa. Voor PSV is dat nog niet zeker. De Eindhovenaren kwamen in Portugal twee keer op voorsprong tegen Estoril, maar tegen de tijd dat de de rust-thee kon worden gedronken, was de stand 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Verder kwam het echter niet, want door overvloedige regenval kon de tweede helft niet gespeeld worden op het onbespeelbare, zeiknatte veld. En dus wordt (als het lukt) de tweede helft van Estoril – PSV morgenmiddag pas gespeeld. Daardoor komt bovendien de Eredivisietopper PSV – Feyenoord van komende zondag in het gedrang, aangezien de Eindhovenaren eigenlijk nooit op tijd terug kunnen zijn…

Oh ja: de Oranje voetbaldames plaatsten zich ook nog even voor het WK in Canada, dankzij een 2-1 overwinning in en tegen Italië.