Categorie: "Ballen op Zaterdag"

Minuut stilte voor alle voetbalwedstrijden in Eredivisie, Jupiler League en amateurvoetbal?

Alle wedstrijden in de Eredivisie en de Jupiler League worden komend weekend voorafgegaan door een minuut stilte om Johan Cruijff te herdenken. Bovendien dragen alle spelers en scheidsrechters een rouwband, zo laat de KNVB woensdag weten. Cruijff overleed donderdag op 68-jarige leeftijd. Hij werd vrijdag en dinsdag al uitgebreid herdacht bij de interlands van het Nederlands elftal tegen respectievelijk Frankrijk en Engeland. De KNVB vindt het gepast om dat eerbetoon ook in de nationale competities door te zetten.

In het amateurvoetbal werd vorig weekend geen volledig programma afgewerkt. Sommige clubs die wel speelden stonden al stil bij het overlijden van Cruijff. “Er is aankomend weekend opnieuw alle ruimte om dat te doen, al dan niet volgens hetzelfde protocol als in het betaald voetbal”, aldus de KNVB.

Heerlijke goals van amateurvoetballers: stijf in de kruising, …en dat ‘tig keer!

Natuurlijk, deze jongens staan allemaal waarschijnlijk hele dagen te voetballen met een camera erbij, in de hoop dat ze één of twee heerlijke goals maken om in te sturen naar de organisatoren van deze online verkiezing van mooie amateurdoelpunten, maar pfoei… er zitten wel echt pareltjes bij hoor! Ik heb in ieder geval zin om ergens lekker op een veldje een beetje op een doel te gaan rossen:-)

Leuk initiatief: 60-plussers kunnen meetrainen bij Eredivisieclubs

Oldstars… klinkt goed en het betreft ook een heel leuk initiatief. PSV, ADO Den Haag en RKC Waalwijk zijn in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie gisteren gestart met het Oldstars-project. Via dit project kunnen 60-plussers iedere dinsdag bewegen en voetballen bij de deelnemende clubs. De initiatiefnemers willen 60-plussers bewust maken van een gezonde leefstijl en daarnaast de sociale contacten tussen deze groep senioren bevorderen. In een ongedwongen sfeer kunnen de deelnemers op deze manier met hun sport bezig zijn.

Apart: voetbalclub zoekt raddraaier!

Voetbalclubs en raddraaiers, meestal gaat het niet zo goed samen, maar ik lees net in het Algemeen Dagblad dat voetbalvereniging WDS uit Driebruggen op de eigen website een oproep heeft gezet om een raddraaier te vinden. Onder de kop ‘raddraaier gezocht’  laat de club weten op zoek te zijn naar iemand die ervoor kan zorgen dat op zaterdagen aan het rad van avontuur wordt gedraaid rondom de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het bestuur van de Driebrugse voetbalvereniging.