Categorie: "Copa America"

BREAKING: Lionel Messi (29) stopt bij Argentiniena gemiste strafschop in finale Copa

Schermafbeelding 2014-04-28 om 19.58.13Oef, groot voetbalnieuws uit Amerika: Lionel Messi (29) heeft na afloop van de na strafschppen verloren Copa America-finale tegen Chili laten weten dat hij per direct een punt zet achter zijn interlandloopbaan. Messi denkt dat het ‘beter is’ om te stoppen, na drie verloren finales op rij.  De linkspoot is alltime topscorer van Argentinië, maar heeft zoals het er nu uit ziet dus zijn laatste doelpunt voor zijn land gemaakt…

Argentinië ging na penalty’s ten onder tegen Chili, dat de vorige editie van de Copa ook al won. Messi miste tijdens de allesbeslissende penaltyreeks een strafschop. Na afloop was hij in mineur. “Het is voor iedereen beter zo. De finale bereiken en niet winnen is niet voldoende.

Moreno: 7-0 verliezen met Mexico en in de belangstelling van FC Barcelona…

Schermafbeelding 2015-05-04 om 09.26.35Een verdediger die met 7-0 op z’n kloten krijgt… Je zou toch bijna denken dat daar geen interesse in is. Maarrrrrr… volgens het Zuid-Amerikaanse medium ESPN is FC Barcelona-directeur ​​Robert Fernandez deze week afgereisd naar de Verenigde Staten om daar Héctor Moreno te bekijken. De Mexicaanse verdediger van PSV kwam daar met zijn land in actie op de Copa America. In de VS sprak Fernandez met de Argentijnse Barça-routinier Javier Mascherano, die deze zomer overweegt te vertrekken, én bekeek hij een aantal potentiële versterkingen voor komend seizoen. Moreno (28) zou door de kampioen van Spanje worden gezien als een mogelijke aanwinst. De komst van een centrale verdediger ziet men in Camp Nou als een prioriteit.

Nu Uruguay nu ook Brazilië uitgeschakeld bij Copa America

Schermafbeelding 2016-06-14 om 11.23.20Oei, oei, oei… Weer een forse tik voor het na het WK toch al gebutste voetbal-zelfvertrouwen van Brazilië. Want voor dat land is de jubileumeditie van de Copa America uitgedraaid op een enorme deceptie. De ploeg van bondscoach Carlos Dunga is na het 1-0 verlies tegen Peru al in de eerste ronde uitgeschakeld. Het is voor het eerst sinds 1987 dat de ‘Seleção’ de groepsfase van het Zuid-Amerikaanse titeltoernooi niet heeft overleefd.

Brazilië was de Copa begonnen met een teleurstellend gelijkspel tegen Ecuador (0-0). Vervolgens walste de ploeg van Dunga wel met 7-1 over Haïti heen, maar tegen Peru ging het zondag mis.  Het enige doelpunt van de wedstrijd, een kwartier voor tijd gemaakt door invaller Raúl Ruidiaz, was wel bijzonder omstreden. De Peruaan leek de bal met zijn hand in het doel te werken, maar dat ontging de arbitrage. Na lang overleg besloot de scheidsrechter het doelpunt toe te kennen, tot woede van de Brazilianen. “Hij sloeg de bal in het doel”, mopperde verdediger Miranda na afloop. ”Maar de scheidsrechter zag het niet.”

Blunder bij Copa America: verkeerd volkslied afgespeeld voor Uruguay

Schermafbeelding 2016-06-06 om 09.48.19Oef… daar heeft iemand een behoorlijke blunder op z’n naam… Enige verwarring voor het duel in de Copa America tussen Mexico en Uruguay. In plaats van het volkslied van Uruguay, werd het volkslied van Chili afgespeeld. De spelers stonden in het University of Phoenix Stadium klaar om mee te zingen met hun volkslied Orientales, la Patria o la Tumba, maar kregen het Himno Nacional de Chile te horen. …pijnlijk…

De Amerikaanse organisatoren hebben hun excuses aangeboden aan Uruguay en al haar fans. “Wij bieden onze oprechte excuses aan de Uruguayaanse Voetbalfederatie, het nationale team en de mensen uit Uruguay voor onze fout. Wij gaan eraan werken en zorgen ervoor dat zo’n fout niet meer gaat gebeuren”, aldus de verklaring. Uiteindelijk werd het in de wedstrijd niet veel beter voor Uruguay. Het land verloor met 3-1 van Mexico en staat laatste in groep C.

Slecht nieuws voor Nico Dijkshoorn…

Hmmm… in de Voetbal International stond onlangs in de column van Nico Dijkshoorn (…altijd één van de eerste dingen die ik lees, en het enige in de VI dat mijn vrouw ook leest…) dat hij wel een liefhebber is van (types als) Sergio Romero. Slecht nieuws voor Dijkshoorn: de keeper van AZ, die schijt heeft aan de hele wereld in het algemeen (en AZ-trainer Gertjan Verbeek in het bijzonder) vertrekt namelijk uit Alkmaar. Hij is tot een akkoord gekomen met het Italiaanse Sampdoria:

Uruguay wint Copa, Suarez beste speler

Dankzij een 3-0 overwinning tegen Paraguay heeft Uruguay de Copa América gewonnen. Na afloop werd Liverpool-spits Luis Suarez uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. De oud-Ajacied had met vier treffers een belangrijk aandeel in de eindzege van de Uruguayanen, die het toernooi voor de 15e keer in de geschiedenis op hun naam schreven.