Categorie: "WK 2014"

Eredivisie: Feyenoord zonder Jordy Clasie tegen Willem II

Schermafbeelding 2014-09-12 om 15.41.49Jordy Clasie komt dit weekend niet in actie voor Feyenoord. De middenvelder krijgt rust voor het thuisduel met Willem II, heeft trainer Fred Rutten vanmiddag bekend gemaakt. “Voor Jordy was dit moment ideaal om rust in te lassen, iets wat na het WK geen optie was door onze Europese wedstrijden.” Clasie had tot donderdag tien dagen vrijaf gekregen. In de competitiewedstrijd tegen FC Twente kreeg Clasie onlangs last van zijn hamstring. Hij besloot daarom de twee interlands van Oranje aan zich voorbij te laten gaan. “In plaats van de wedstrijd zal hij morgen een training afwerken”, aldus Rutten.

Duitsland of Argentinië?

Schermafbeelding 2014-07-13 om 21.12.18Wie de favoriet is voor de zege vanavond is, lijkt mij duidelijk; Duitsland maakte eerder deze week zoveel indruk met die monsterscore tegen Brazilië. En volgens mij kunnen de Oosterburen ooknog wel rekenen op de sympathie van veel Nederlandse voetballiefhebbers. Het maakt mij eigenlijk niet zo heel veel uit wie er vanavond wint, al heb ik van oudsher een zwak voor Argentinië.

Wie hoop jij dat er wint; Duitsland of Argentinië?

Zou Robben een terechte winnaar van de Gouden Bal zijn?

Het zal de meeste voetballiefhebbers niet ontgaan zijn: Arjen Robben is één van de tien genomineerden voor de Gouden Bal, de FIFA-prijs voor de beste speler van het WK. Naast Robben maken ook James Rodriguez, Neymar, Philipp Lahm, Thomas Müller, Mats Hummels, Toni Kroos Lionel Messi, Javier Mascherano en Angel Di Maria nog kans op de prijs. De winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen Bal worden na de WK-finale bekendgemaakt.

Schermafbeelding 2014-07-12 om 10.10.45

 

 

 

Nederland: op jacht naar derde plaats met Algerijnse scheidsrechter

Schermafbeelding 2014-07-11 om 10.16.41Nederland weet wie morgen de wedstrijd om de derde plek fluit: het is de Algerijnse scheidsrechter Djamel Haimoudi, die eerder al het groepsduel tussen Oranje en Australië, dat door Nederland uiteindelijk met 3-2 werd gewonnen floot. Haimoudi deelde in de drie wedstrijden die hij tot nu toe floot zeven gele kaarten uit. Één van die kaarten was voor een Nederlander: aanvoerder Robin van Persie. Ook de enige strafschop die Haimoudi gaf, was in het nadeel van Oranje. Daryl Janmaat kreeg de bal tegen Australië op zijn arm.

Oranje – dat in de halve finale na strafschoppen verloor van Argentinië – en gastland Brazilië – dat met 7-1 compleet werd vernederd door Duitsland – trappen zaterdagavond om 22.00 uur (Nederlandse tijd) af in Brasília.

Nederlandse voetbalfans letterlijk ziek van uitschakeling

Schermafbeelding 2014-06-10 om 10.43.51Drie keer zieker dan normaal… Dat was de Nederlandse beroepsbevolking vanochtend: Nederlanders hebben zich na de uitschakeling van Oranje op het WK in Brazilië donderdag massaal ziekgemeld. Om 10.30 uur lag het aantal ziekmeldingen ruim drie keer zo hoog als tijdens eerdere dagen deze week op hetzelfde tijdstip. Dat blijkt uit cijfers van de Verzuimbarometer van softwarebouwer I-Signaal. Het totale ziekteverzuim kan pas aan het eind van de dag worden vastgesteld, meldde het bedrijf aan het begin van de middag, maar het beeld in de eerste uren laat ‘een heel sterke stijging zien’.