Categorie: "Diego Armando Maradona"

Opmerkelijk… Messi-cocaïnevondst in New York

Raar bericht… Anders dan sommige andere Argentijnse supervoetballers uit het verleden, is Lionel Messi niet echt een speler die je koppelt aan drugsgebruik. Toch zijn in New York twee mannen opgepakt die in het bezit waren van een grote hoeveelheid cocaïne. De drugs die de politie vond, waren verpakt in grote blokken, met de naam van de Argentijnse stervoetballer. Gelukkig heeft de aanvaller van FC Barcelona er niets mee te maken. Volgens de Amerikaanse politie bedraagt de straatwaarde van de drugsvangst liefst 2,8 miljoen euro. Toch blijft het vaag: waarom niet de naam van Maradona op die blokken zetten, dat lijkt toepasselijker…

Mooie dag voor oa Maradona: Boca Juniors kampioen van Argentinië

Nou, Diego Maradona heeft een goede dag: zijn grote liefde Boca Juniors heeft voor de 25e keer de landstitel van Argentinië veroverd. De club uit Buenos Aires had voldoende aan een zege op Tigre (1-0). Verdediger Fabian Monzon tekende voor de enige treffer voor de club die in 2011 voor het laatst kampioen werd. Boca Juniors raakte dit seizoen pas echt op dreef nadat Carlos Tevez was overgekomen van Juventus. Met de aanvaller in de gelederen won de club elf van de veertien duels. “Ik heb veel kampioenschappen meegemaakt”, zei Tevez over de vreugde bij de fans van zijn nieuwe club, “maar dit slaat echt alles”.

FIFA-machtsstrijd: Maradona stelt zich verkiesbaar om Blatter op te volgen

Nou… of het een verstandige keuze zou zijn weet ik niet, maar het gaat waarschijnlijk in ieder geval voor het nodige spektakel zorgen. Diego Maradona stelt zich kandidaat om de opvolger van Joseph Blatter te worden als baas van de FIFA. De Zuid-Amerikaanse televisiezender teleSUR heeft bekendgemaakt dat Maradona zichzelf verkiesbaar stelt. De Argentijn liet zich al eerder kritisch uit tegenover de wereldvoetbalbond en zou een einde willen maken aan de corruptie. Begin deze maand zei hij overigens nog dat hij achter prins Ali vicevoorzitter wilde worden.

Neymar bij FC Barcelona: “Ik wil Messi helpen de beste te blijven”

Nou, het Europese voetbal heeft er een attractie bij: het Braziliaanse supertalent Neymar is vandaag officieel gepresenteerd bij FC Barcelona. De 21-jarige Braziliaan, voor 57 miljoen euro overgekomen van Santos tekende een vijfjarig contract en is vervolgens in Camp Nou voorgesteld aan de supporters en hield hij zijn eerste persconferentie als Blaugrana. “Ik ben heel gelukkig om de droom van mijn leven uit te laten komen”, vertelde de aanvaller, die ook naar Real Madrid had gekund, waar hij volgens de verhalen meer had kunnen verdienen. “Het maakt me blij dat twee grote clubs geïnteresseerd waren, maar mijn hart ligt bij Barcelona. Geld is leuk, maar geluk heeft prioriteit.Dat ik naast iemand als Lionel Messi kan spelen, maakt mij een van de gelukkigste mannen ter wereld.”