Categorie: "EK -21"

Cruijff: Jong Oranje-spelers moeten in Nederland blijven

Goed nieuws voor Feyenoord, Ajax en die andere Nederlandse clubs die de afgelopen maand spelers hebben afgestaan aan Jong Oranje, voor het EK -21 in Israël. Als het aan Johan Cruijff ligt, kunnen die clubs namelijk nog een tijdje genieten van hun talenten. Cruijff ziet in de verrichtingen van Jong Oranje op het EK onder-21 een bevestiging voor zijn pleidooi dat beloftes niet te vroeg moeten kiezen voor een buitenlands avontuur. ‘Het EK heeft duidelijk gemaakt dat op dit moment niemand de stap naar het buitenland kan maken. Niet één’, is de oud-international stellig in zijn column in De Telegraaf.

Spaanse held Thiago stond zelf (ook) te kijken van drie doelpunten…

Wie gisteren de finale van het EK -21 heeft gezien, zal het ongetwijfeld met me eens zijn: het was de wedstrijd van Thiago Alcantara. Want  laten we wel wezen: als het met rust 3-1 staat en jij hebt die drie doelpunten van jouw ploeg alledrie gemaakt… dan druk je wel even je stempel op een wedstrijd. Zelf stond de in Italië geboren Spanjaard er overigens misschien nog wel het meest van te kijken:

Vanavond: Spanje – Italië op het EK -21: voor wie ben jij?

Vanavond is het zover: de finale van het EK -21 in Israël. En waar we natuurlijk met z’n allen hadden gehoopt dat Jong Oranje in actie zou komen, is het Italië dat het in die finale mag opnemen tegen favoriet Spanje. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar waar ik de afgelopen jaren eigenlijk een beetje Spanje/Barcelona-moe begon te worden, hoop ik toch echt dat Spanje z’n favorietenrol vanavond waar kan maken. Want oef, wat heb ik me lopen ergeren aan die Italianen, tijdens de slotfase van de halve finale die ze tegen het Jong Oranje van Cor Pot speelden. Tijdrekken, vragen om kaarten, blessures simuleren en zelfs een Nederlands Elftal-speler (ik geloof Depay) uitlachen na een gemiste kans in de slotfase.

Pot: ‘Italië is luizenploeg’, Mangia: ‘Italië speelde geweldig’

Hmmm… gevalletje ‘zoek-de-verschillen’ als je kijkt naar de reacties van de bondscoaches, anderhalve dag na de halve finale op het EK -21. Waar de meeste mensen in Nederland het waarschijnlijk eens zullen zijn met Cor Pot, zullen de de uitspraken van de Italiaanse trainer Devis Mangia denk ik de nodige wenkbrauwen doen fronsen…

Mangia:Italië speelde geweldig. We hadden het moeilijk tegen een ploeg met meer ervaring, maar we gaven niet op. Iedereen was briljant, werkte hard en de verdediging speelde een fantastische wedstrijd. We hebben gedurende het toernooi goed voetbal laten zien en nu toonden we aan dat we ook met moeilijke situaties om kunnen gaan.”

Doe mij dan maar de quote van Pot:

Transfernieuws: Sunderland heeft Jeroen Zoet in het vizier

Net als je denkt dat hij bij PSV serieus de strijd aan kan gaan met Przemyslaw (blijft lastig…) om te bepalen wie eerste keeper wordt in Eindhoven, zou het opeens zomaar kunnen dat Jeroen Zoet naar Engeland verkast… Sunderland heeft  de doelman namelijk op het oog als mogelijke vervanger van Simon Mignolet, die in de belangstelling staat van Liverpool. Tijdens het EK Onder-21 in Israël werd Zoet de afgelopen week bekeken door scouts van de Premier League-club. Zoet (22) werd de afgelopen twee seizoenen door PSV verhuurd aan RKC, waar hij veel indruk maakte. Deze zomer keert de doelman terug naar Eindhoven, al lijkt dat nu niet meer zo zeker.

B-team van Jong Oranje krijgt klop van Spanje

Tsja… Of dit de verstandigste keuze is geweest, moet de komende dagen nog blijken…

Als Jong Oranje Italië verslaat en daarna ook het toernooi winnend af zou sluiten, is er toch eigenlijk niemand (meer) die bondscoach Cor Pot ongelijk kan geven dat hij gisteren tegen Jong Spanje een heel nieuw elftal de wei in stuurde op het EK -21. Als Jong Oranje de halve finale / het toernooi niet wint, dan zal de kritiek waarschijnlijk aanhouden dat op deze manier de ‘flow’ gebroken is.

 

Jong Oranje: zin in EK -21-wedstrijd tegen Spanje

Jong Oranje en Jong Spanje kunnen vanavond vrijuit voetballen, aangezien beide landen al geplaatst zijn voor de halve finales van het EK -21 in Israël. Vraag is alleen nog wie er tegen Italië speelt en wie tegen Noorwegen. Jong Oranje heeft door het doelsaldo uit de eerste twee duels een voorsprong. Een gelijkspel is genoeg om groepswinnaar te worden en zo (voorlopig) het sterker geachte Italië te ontlopen. Hoe dan ook: Cor Pot en zijn jongens hebben er zin in: