Categorie: "WK onder 20"

Live: Paraguay – Nieuw-Zeeland & Slowakije – Italie

Natuurlijk is de aandacht van alle Nederlandse voetballiefhebbers vooral gericht op de wedstrijd van vanavond, als Oranje het opneemt tegen Kameroen, maar er staan vandaag nog meer wedstrijden op het programma! Wat te denken van Paraguay – Nieuw-Zeeland en Slowakije – Italie. Die wedstrijden beginnen straks om 16.00 uur!

Gebrek aan belangstelling: Oranje Fandag afgelast

Slecht nieuws voor de mensen die al een kaartje hadden gekocht voor de fandag van het Nederlands elftal. De uitzwaai-dag die voor aanstaande vrijdag stond gepland, gaat niet door. Wegens de geringe belangstelling heeft de KNVB het evenement, dat zou duren van 14.00 tot 19.30 uur, afgeblazen. Ter compensatie is de training van het Nederlands elftal vrijdag om 18.00 uur in de Amsterdam Arena voor iedereen toegankelijk, weet Novum te melden.

Jong Oranje-selectie uitgebreid

Foppe de Haan heeft drie spelers aan de selectie van Jong Oranje toegevoegd voor de wedstrijd tegen de Suriprofs van zaterdag. De bondscoach haalde Eljero Elia, Michael Timisela en Robbert Maruanaya vrijdag bij de groep om de fysieke belasting voor zijn selectie te beperken. Het oefenduel van Jong Oranje tegen de Suriprofs is ter voorbereiding op het Europees kampioenschap van 10 tot en met 23 juni in Nederland.

Meer weten over het duel Jong Oranje – Suriprofs? Klik hier.

Razendsnelle draaikont kiest niet voor Oranje

Jammer: Quincy Owusu Abeyie heeft ervoor gekozen zijn interlandloopbaan te gaan vervullen in het shirt van Ghana. Quincy, een kleine twee jaar geleden nog (bij vlagen) flitsend actief voor Nederland op het jeugd-WK in ons land, maakt hiermee een einde aan zijn kansen om voor het grote Oranje uit te komen. Owusu komt in aanmerking voor een Ghanees paspoort omdat zijn ouders beiden uit Ghana komen. De razendsnelle speler wist sinds zijn optreden op het wk in 205 eigenlijk nooit meer echt te overtuigen. Na een verblijf bij Arsenal speelt hij inmiddels voor Spartak Moskou, waar hij lang niet altijd voorkomt in de plannen van de technische staf.

Leipzig de WK stad van Servie Montenegro – Nederland

Het Nederlands efltal zal de eerste wedstrijd van het a.s. WK spelen tegen Servie Montenegro om precies te zijn op 11 juni om 15:00 uur.

Leipzig is een stad met 495.000 inwoners en alhoewel er geen Bundesliga club in Leizpig speelt staat er een stadion waar 39.000 mensen naar binnen kunnen. Het Zentralstadion is opgeleverd in 2003 en is dus vrijwel nieuw en kostte een slordige 90,6 miljoen euro.

Tan stuntelt + andere obligate grappen

Helaas, we zullen er allemaal aan moeten wennen dat het voetbal niet meer van ons is maar van de commercie (lees Talpa). Edoch kan ik er best aan wennen, beter dan die irritante belspelletjesimbeciel bij SBS afgelopen woensdag. Hulde voor de Sportweek trouwens dat zij strijden tegen de ‘debilisering‘ van het voetbal! Toch ging Humberto Tan een paar keer lelijk de mist in. Hij zag doelpuntmaker Vonlanthen van NAC aan voor Anouar Diba, werd verbeterd toen hij zei dat Heerenveen op 2-0 voorsprong stond bij rust tegen Roda en Zjelko ‘ik heb geen contract bij Talpa’ Petrovic moest hem aanvullen dat die Japanse spits van Heracles Almelo Sota Hirayama ook al tegen Oranje-20 had gescoord op het WK. Overigens op soortgelijke wijze als hij nu tegen ADO deed. Mooi trouwens, zo’n maffe Japanse appie-happie die…

Moderne slavendrijver: ‘Owoeri is geen 18 jaar’

Wat we allemaal stiekem al vermoeden, bevestigt oud-bondscoach tussen 1989 en 1994 van Nigeria Clemens Westerhof (65) vanochtend in De Gelderlander. Nigeria speelde tijdens het WK-20 toch echt met spelers die ouder waren dan de vereiste 20 jaar. ‘Ook Owoeri is minimaal twee jaar ouder en waarschijnlijk meer’, zegt Westerhof over de 18-jarige aankoop van Feyenoord. ‘De mensen in Nigeria snapten niet dat in Europa iedereen dacht dat die spelers onder de twintig waren. Ze zeiden dat er jongens van 25 jaar oud in die ploeg speelden. En zeg nou zelf, als je die jongens ziet, dan weet je toch dat ze ouder zijn.’ In de kwartfinale versloegen de Nigerianen de jonge Nederlanders na penalty’s. Ook al stelt de Fifa dat er geen officiele klacht tegen de Nigerianen is ingediend, ik vind dat de wereldvoetbalbond toch een onderzoek moet instellen. En mogelijk zelfs de zilveren medaille moet afpakken van het Afrikaanse land. De oud-trainer van Vitesse en assistent van Feyenoord laat zich verder in de krant kennen als een moderne slavendrijver….