Categorie: "Jong Oranje"

Alsof de shit rond Oranje al niet vervelend genoeg is: Jong Oranje verliest na 2-0 voorsprong

Schermafbeelding 2014-11-13 om 11.41.17Het zijn geen vrolijke tijden voor het voetbal… En ook zeker niet voor het voetbal in het Oranje… De wedstrijd van het Nederlands Elftal werd afgelast na terreurdreiging, en ook de jonkies hadden geen goede avond. Jong Oranje had in kwalificatiegroep 8 voor het EK voor spelers onder 21 jaar uitstekende zaken kunnen doen, maar de ploeg van bondscoach Fred Grim gaf tegen Jong Slowakije eeneen voorsprong van 0-2 uit handen: 4-2. Jong Oranje zat na twee goals van Vincent Janssen op rozen, maar gaf het nog helemaal uit handen.

Ervaren aanvoerder voor Jong Oranje: Karim Rekik, Karim Rekiiiekiiiek

Schermafbeelding 2015-09-04 om 10.07.17Het zal niet op basis van zijn zangkunsten zijn… maar Karim Rekik is door bondscoach Fred Grim benoemd tot aanvoerder van Jong Oranje. De verdediger van Olympique Marseille draagt vanavond in de kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus voor het EK 2017 al de aanvoerdersband. Tonny Vilhena van Feyenoord is aangewezen als vicecaptain. Grim geeft aan Rekik de voorkeur vanwege zijn ervaring. De oud-PSV’er speelde al een A-interland. “Karim is een van de meest ervaren spelers in de groep en van nature een speler die de leiding neemt, terwijl Tonny de meeste interlands voor Jong Oranje achter zijn naam heeft staan”, licht Grim zijn keuze toe. “Bovendien zijn het spelers die altijd voorop in de strijd gaan en daar het hele team in kunnen meenemen.”

Gelukkig gaat het met Jong Oranje wel goed… Oh nee: 4-1 verlies tegen Frankrijk

Schermafbeelding 2013-10-10 om 22.26.46Het spel en de resultaten van het Nederlands Elftal onder Hiddink zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven. Dan zou het een lichtpuntje zijn als je merkt dat de groep eronder wel lekker draait en er aan zit te komen. Maar helaas. Jong Oranje ging maandagavond hard onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. In Sedan werd het 4-1 voor Les Bleus, dat zichtbaar een maatje te groot was voor Nederland. De uitslag was niet eens geflatteerd. Jong Oranje had weinig in te brengen. “We zijn op alle fronten afgetroefd”, zegt bondscoach Remy Reynierse tegenover VI. Het was alweer de zesde nederlaag op rij voor Jong Oranje. “De pijnpunten zijn opnieuw blootgelegd en daarom moet dit vooral een heel belangrijk leermoment zijn. Het was een ongelijke strijd en dat is natuurlijk teleurstellend, want ongeacht de tegenstander moeten we zelf meer kunnen brengen.”

Jong Oranje wéér onderuit, nu tegen Duitsland

Schermafbeelding 2014-10-04 om 09.38.31Nou… het blijft lekker gaan met het Nederlandse voetbal …not. Jong Oranje heeft donderdagavond een 3-1 nederlaag geleden in een oefenduel met Jong Duitsland. Alle doelpunten van de Duitsers in Ingolstadt vielen voor rust. Jean-Paul Boëtius schoot tien minuten voor tijd de eretreffer binnen, maar kans op meer was er eigenlijk totaal niet.  Jong Oranje wist zich niet te kwalificeren voor het EK komende zomer en daarom selecteerde interim-bondscoach Remy Reijnierse, die het overnam van de opgestapte Adrie Koster, alleen spelers die jong genoeg zijn om op het EK in 2017 te kunnen spelen. Vincent Janssen van Almere City begon daardoor in de spits. Ook Karim Rekik had een basisplek. De 19-jarige verdediger sluit morgen bij het Nederlands elftal aan als vervanger van de geblesseerde Ron Vlaar.

Geen EK en Olympische Spelen voor Jong Oranje (…wel een bizarre wedstrijd overigens)

Schermafbeelding 2014-02-05 om 09.55.29We hielden er eigenlijk al serieus rekening mee, maar na vanavond is het duidelijk: Jong Oranje heeft het EK van 2015 niet gehaald. Net als afgelopen vrijdag werd er verloren van Portugal. Na de 0-2 in Alkmaar toonde de ploeg van Adrie Koster in Pacos de Ferreira karakter, maar ging wel met 5-4 ten onder. Omdat plaatsing voor de Olympische Spelen behaald diende te worden via het EK, loopt de ploeg van Koster ook het toernooi in Rio de Janeiro mis.Oranje kwam voor de pauze twee keer op achterstand door doelpunten uit dode spelmomenten, maar kwamen terug door kopballen van Wout Weghorst en Terence Kongolo.

LIVE: Jong Portugal – Jong Oranje -alles of niets-

Schermafbeelding 2014-08-03 om 14.26.30Zou het Jong Oranje lukken zich toch nog te plaatsen voor het Jeugd EK?

De opdracht is simpel, maar niet eenvoudig: de 0-2 nederlaag uit de thuiswedstrijd moet vanavond in Portugal ongedaan worden gemaakt. Ik zal het maar meteen zeggen, ik heb er een hard hoofd in. In drie wedstrijden onder Adrie Koster heeft Jong Oranje namelijk drie keer verloren en zelfs niet één keertje gescoord… En die duels waren nog allemaal met thuisvoordeel ook.

Jong Portugal – Jong Oranje: vanaf 18.00 uur live op FOX Sports 1.

‘Luc Castaignos lijkt kraker tegen Ajax te halen’

Schermafbeelding 2014-06-10 om 10.43.51Het lijkt erop dat aanvaller Luc Castaignos komende zaterdag inzetbaar is, als FC Twente het opneemt tegen Ajax.  De spits van Jong Oranje raakte afgelopen donderdag in de heenwedstrijd tegen Jong Portugal (0-2 verlies) geblesseerd aan zijn hamstring. Dinsdag wacht de return, maar dit duel komt te vroeg voor de spits. Een dag na de 0-2 nederlaag tegen de Portugezen werd de 22-jarige Castaignos door FC Twente onderzocht. Daarnaast werd hij ook behandeld aan zijn rug, de oorzaak van de pijn in zijn hamstring. Met aangepaste trainingen wordt hij nu klaargestoomd voor de wedstrijd tegen Ajax.

Jong Oranje – Jong Portugal : leeft Adam Maher buiten de realiteit?

Schermafbeelding 2013-06-12 om 11.06.42Ik heb gisteren niet de hele wedstrijd gezien, maar wát ik zag op FOX Sport en wát ik er over hoorde van iemand die wel het grootste deel van Jong Oranje – Jong Portugal had gezien, was allemaal niet al te rooskleurig. Het schijnt dat de ploeg van Adrie koster blij vlagen echt werd weggespeeld en gisteravond en vandaag is iedereen het er dan ook over eens: op de 0-2 nederlaag viel weinig af te dingen. Toch denkt Adam Maher daar anders over. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld”, zo beweerde hij na afloop ten overstaan van de NOS. “In de eerste helft hebben we genoeg kansen gehad om een doelpunt te maken. We waren de bovenliggende partij. Dat we vlak voor rust een tegendoelpunt kregen was een dreun, helemaal als je kijkt naar het goede voetbal dat we speelden”, aldus Maher.

Jong Oranje treft Jong Portugal in play-offs voor EK

Schermafbeelding 2013-11-12 om 10.24.36Oef… Jong Oranje is aan Jong Portugal gekoppeld in de play-off voor een ticket voor het jeugd-EK. De Nederlandse talenten spelen eerst een thuisduel. De ploeg van Adrie Koster heeft geen beste week achter de rug. Vorige week donderdag werd er verloren van Jong Georgië (0-1), waarna op dinsdag ook Jong Slowakije te sterk bleek (0-1). Hierdoor eindigde Jong Oranje als tweede in de kwalificatie poule. Die eindklassering zorgde er voor dat Jon Oranje niet geplaatst was bij de loting van de play-offs om een EK-ticket. Een sterke tegenstander zou daarom uit de koker rollen en dat is met Jong Portugal ook gebeurd.

Jong Oranje toch in de koker voor de play-offs

Schermafbeelding 2014-09-10 om 09.12.37PFFFIIEEEUUUWWWW…. Jong Oranje is er toch bij tijdens de play-offwedstrijden voor het EK Onder-21. Maandagavond verloor het team van bondscoach Adrie Koster in Tilburg met 0-1 van Jong Slowakije, waar een gelijkspel voldoende was geweest om de play-offs te bereiken. Nederland was dientengevolge afhankelijk van wat de concurrentie zou doen. Dinsdagavond kwam het echter alsnog ‘goed’ voor Koster en zijn spelers. Jong IJsland, Jong Servië en Jong Oekraïne kwamen uit de bus als beste nummers twee en het vierde ticket in de play-offs was voor Jong Oranje. Jong Rusland had zes punten meer dan Nederland, maar die ploeg zat in een poule met zes landen. De zes punten die Rusland tegen die nummer zes behaalde, vielen af.