Voetbal op de Olympische Spelen: Duitsland – Fiji: 10 – 0

Schermafbeelding 2016-08-11 om 10.26.33“Tsja… als die eerste goal aan de andere kant valt, krijg je een hele andere wedstrijd…”

Een voetbal-cliché (smoes) voor een verloren wedstrijd. Toch denk ik niet dat dat de meest toepasselijke is voor deze wedstrijd. Dan denk ik eerder aan: “Voetbal is een spel van van elf tegen elf en aan het eind winnen de Duitsers”. Duitsland is namelijk tamelijk overtuigend door naar de kwartfinale van de Olympische Spelen. De voetbalgrootmacht rekende in de laatste wedstrijd in Groep C op overtuigende wijze af met het nietige Fiji: 10-0. Namens Duitsland waren Nils Petersen van SC Freiburg (vijf doelpunten), Max Meyer van Schalke 04 (drie doelpunten) en Serge Gnabry van Arsenal (twee doelpunten) op dreef. Duitsland liet de grootste overwinning op de Olympische Spelen sinds 1964 noteren: destijds won de Verenigde Arabische Emiraten met 10-0 van Zuid-Korea. Een recordzege was het niet. In 1908 won Denemarken met 17-1 van Frankrijk. In dezelfde Groep C ging regerend kampioen Mexico door een 1-0 nederlaag tegen Zuid-Korea kopje onder.

Trouwens: Als we dan toch bij de spreuken blijven: Voor Fiji lijk “Meedoen is belangrijker dan winnen” op te gaan, want de voetbaldwerg werd eerder al afgedroogd door Zuid-Korea (8-0) en Mexico (5-1).

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.