Categorie: "EK 2012"

Wel of geen contractverlenging Wilfred Bouma bij PSV

Blijft hij nou wel of geen deel uitmaken van de selectie van PSV? Op diverse plaatsen staat dat Wilfred Bouma geen contractverlenging krijgt in Eindhoven, maar dat hij mogelijk wel blijft… Persoonlijk vind ik de berichtgeving een beetje vaag en ook de verdediger zelf blijft waarschijnlijk nog even in onzekerheid, hij krijgt vooralsnog geen contractverlenging bij PSV. De Eindhovense club dient vóór 1 april duidelijkheid te verschaffen. Zo niet dan wordt de verbintenis onder dezelfde voorwaarden verlengd. Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken, sluit technisch manager Marcel Brands tegen Omroep Brabant niet uit dat Bouma volgend jaar toch weer deel uit maakt van de selectie.  Snapt u het nog?

Dick Advocaat krijgt geen salaris van Rusland: ‘contractbreuk’

Zou het een trap na zijn aan de nieuwe PSV-trainer? Of toch nog een kleine uiting van teleurstelling na de uitschakeling op het EK, toen heel Rusland waarschijnlijk dacht dat de volgende ronde al in de knip was? Ik weet het niet, maar hoe dan ook: Dick Advocaat heeft volgens de Russische voetbalbond contractbreuk gepleegd als bondscoach van Rusland en kan dus fluiten naar zijn laatste maandsalaris.

Duitsland verliest en Beckenbauer begint over Oranje…

Franz Beckenbauer was verrast, toen Duitsland gisteren in de halve finale van het EK z’n Waterloo vond tegen Italië. Der Kaiser had serieus verwacht dat die Mannschaft voor het eerst sinds 1996 weer Europees kampioen kon worden. Om zichzelf en zijn landgenoten een beetje te troosten, denkt hij maar aan het feit dat het altijd slechter had gekund… inderdaad, zoals bij het Nederlands Elftal:  “Ik had gedacht dat we voor het eerst in zestien jaar weer rijp waren voor de titel. Gezien het verloop van het toernooi had ik ok geen uitschakeling verwacht tegen Italië. Nu moeten we weer twee jaar wachten op de volgende kans.

Puma en Nike ‘not amused’ over Adidas-strepen Balotelli

Ik geloof niet dat Mario Balotelli buiten zijn persoonlijke sponsor en de sponsor van de Italiaanse ploeg om op een slimme manier wilde reclame maken voor Adidas: Volgens mij zijn het ‘gewoon’ van die tape-pleisterstroken die spelers tegenwoordig wel vaker hebben om sommige spieren/spiergroepen een bepaalde stevigheid of andere impuls te geven, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen in de strepen op de rug van Mario Balotelli gisteren het Adidas-kenmerk zagen. En dus krijgt de juich-actie van Super Mario na zijn tweede doelpunt nog een extra negatief tintje, naast de gele kaart die hij natuurlijk ook al kreeg voor het uittrekken van zijn shirt. Naar verluidt zijn, zijn persoonlijke sponsor(Nike) en de sponsor van Italië(Puma) niet blij zijn actie na afloop van het tweede doelpunt.

 

Spanje – Portugal: 1-0

Wat denken jullie dat het wordt, als Spanje en Portugal vanavond de degens kruisen in de eerste halve finale op het EK? Ik denk dat het een spannende wedstrijd wordt, waarin beide teams weliswaar de nodige kansen krijgen, maar waarin uiteindelijk één doelpunt de beslissing gaat brengen: 1-0, doelpunt Fabregas.

Wat verwachten jullie ervan?