Categorie: "Europa League"

LIVE: PAS Giannina – AZ en Arouca – Heracles

Schermafbeelding 2015-10-09 om 12.10.17Nog een uurtje, dan mogen AZ en Heracles aan de slag voor hun uitwedstrijden in de voorronde van het Europa League-toernooi. Heracles was vorige week veel sterker dan het bezoekende FC Arouca (de nummer vijf van Portugal van vorig seizoen), maar kreeg na het zelf missen van de nodige grote kansen in de slotfase de 1-1 om de oren en moet dus vanavond minstens één keer scoren. AZ won vorige week in het eigen AFAS Stadion weliswaar, maar met het kleinst mogelijke verschil. Het werd 1-0 tegen PAS Giannina uit Griekenland. En dus is het te hopen dat de ploeg van John van den Brom zelf snel scoort. In dat geval moet de tegenstander namelijk drie keer scoren in verband met het uit gescoorde doelpunt dat AZ dan zou hebben.

Beide duels zijn rechtstreeks te zien op de kanalen van FOX Sports.

Toch nog Nederlandse overwinning in Europees weekje…

Schermafbeelding 2014-04-11 om 09.12.02Waar Ajax en Heracles niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel, heeft AZ in de derde voorronde van de Europa League de kleinst mogelijke zege geboekt. Het thuisduel met het Griekse PAS Giannina eindigde donderdag in 1-0. De Alkmaarders hadden in de eerste helft een overwicht, dat niet tot al teveel grote kansen leidde. Veelzeggend was dat er in 38e minuut een dood spelmoment voor nodig was om op voorsprong te komen. Derrick Luckassen kopte bij de tweede paal raak na een hoekschop van Stijn Wuytens.

Het zal een keer niet zo zijn… Europese debutant Heracles verspeelt overwinning in laatste minuut…

Schermafbeelding 2014-09-03 om 09.28.35We hebben het in de loop der jaren vaak meegemaakt: een Nederlandse club die in een Europees duel een stuk sterker is dan z’n tegenstander, maar toch niet weet te winnen…

Vanavond was het de beurt aan Heracles Almelo, dat er bij het debuut in het internationale voetbal dus meteen instonk. Er was 90 minuten niets aan de hand, de ploeg uit Almelo stond met 1-0 voor en eigenlijk was het enige vervelende dat de mannen van John Stegeman niet vaker hadden gescoord en het dus nog maar 1-0 stond tegen het Portugese FC Arouca.

Een magere voorsprong die niet genoeg bleek toen de bezoekers bij zo’n beetje hun eerste kans, in de laatste minuut de gelijkmaker binnen werkten.

Vanavond Live op FOX: de Europese duels van Heracles en AZ

Schermafbeelding 2015-08-07 om 19.58.45Vanavond is het zover, dan spelen Heracles Almelo en AZ hun wedstrijden in de voorronde van de Europa League. Heracles trapt vanavond om 18.45 uur voor eigen publiek af voor het allereerste officiële Europese duel ooit uit de clubgeschiedenis. Het elftal van trainer John Stegeman ontvangt FC Arouca in de derde voorronde van de Europa League. AZ neemt het vanaf 20.45 op tegen PAS Giannina, een Griekse club die debuteert in de Europa League. Als Heracles en AZ hun tegenstanders over twee duels verslaan dan kwalificeren ze zich voor de play-offs, waarin een plaats in de groepsfase van de Europa League kan worden veilig gesteld.

Heracles goes Europe…

Schermafbeelding 2015-08-07 om 19.23.12In Almelo zijn ze al weken van de leg, de plaatselijke trots gaat voor het eerst in de clubhistorie Europa in! Heracles maakt zich op voor het tweeluik met Arouca in de derde voorronde van de Europa League. De gehele selectie gaat volgende week donderdag mee richting Portugal: ”Dat idee kwam vanuit de clubleiding en past bij deze club”, benadrukt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. ”Ik merk dat het enthousiasme enorm is”, zegt de bestuurder tegen De Telegraaf. ”Dit is één groot avontuur, voor iedereen. Er zijn inmiddels 8500 kaarten verkocht, we hopen dat het ondanks de vakantie goed vol zit donderdag. En volgende week gaan er 700 Heracles-supporters naar Portugal. Dat vinden wij heel bijzonder. Iedereen wil dit meemaken. We willen zo goed mogelijk voor de dag komen en ons als club profileren in Europa.”

UEFA Cup weer prooi voor Sevilla

Schermafbeelding 2013-11-07 om 20.31.19Knappe prestatie hoor… Sevilla heeft voor de derde keer op rij en voor de vijfde keer in totaal de UEFA Cup gewonnen. In de finale van de Europa League in Basel werd drievoudig winnaar Liverpool met 3-1 verslagen. Liverpool was voor rust beter en kwam op 1-0 via een heerlijke goal van Daniel Sturridge. Maar na rust was het meteen gedaan met de pret voor de ploeg van Jurgen Klopp. Zeventien seconden na de hervatting had Gameiro, op knap aangeven van Mariano, al de 1-1 binnengetikt.

Plotseling hing Liverpool in de touwen. Gameiro had de opponent al acht tellen kunnen geven, maar zijn inzet werd gered door Mignolet. Niet veel later was de Belg wel kansloos op de krul van Coke, die zijn eerste doelpunt in de Europa League maakte.  Zes minuten later maakte de rechtsback zijn tweede en lag Liverpool uitgeteld op het canvas. Er restten nog twintig minuten, maar die speelde Sevilla prinsheerlijk uit. Met alweer een feestje in het vooruitzicht. En waar de ploeg voor gisteren al recordhouder was in de UEFA Cup, is het dat nu met overmacht.

Lekker Europa League-schakelen bij FOX Sports

Schermafbeelding 2015-08-07 om 19.58.45Het is weer zo’n lekker Europa League-avondje.

Oftewel: de televisie op FOX Sports en daardoor niet hoeven te zappen… Dat doen ze in de studio voor je. Als er ergens op de velden iets gebeurt, ga je meteen daarheen. De eerste wedstrijden (de serie van 19.00 uur) zit er bijna op en er zijn al de nodige verrassende dingen voorbij gekomen (Lazio – Sparta Praag!!!).

Om 21.05 uur begint de hoofdmoot, met onder andere Manchester United, dat thuis de 2-0 nederlaag uit Liverpool ongedaan moet zien te maken. Daarnaast natuurlijk ook Tottenham Hotspur: kunnen ze de rug rechten, is het nog mogelijk Borussia Dortmund over de knie te leggen, na de 3-0 uit de eerste pot.

We gaan het allemaal zien!

Europa League: het programma van vanavond

Schermafbeelding 2014-08-08 om 10.55.2919.00 uur: Bayer 04 Leverkusen – Villarreal
19.00 uur: Valencia – Athletic Club Bilbao
19.00 uur: Lazio – Sparta Praag

21.05 uur: Manchester United – Liverpool
21.05 uur: Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund
21.05 uur: Braga – Fenerbahçe
21.05 uur: Anderlecht – Shakhtar Donetsk
21.05 uur: Sevilla FC – FC Basel