Toch nog Nederlandse overwinning in Europees weekje…

Schermafbeelding 2014-04-11 om 09.12.02Waar Ajax en Heracles niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel, heeft AZ in de derde voorronde van de Europa League de kleinst mogelijke zege geboekt. Het thuisduel met het Griekse PAS Giannina eindigde donderdag in 1-0. De Alkmaarders hadden in de eerste helft een overwicht, dat niet tot al teveel grote kansen leidde. Veelzeggend was dat er in 38e minuut een dood spelmoment voor nodig was om op voorsprong te komen. Derrick Luckassen kopte bij de tweede paal raak na een hoekschop van Stijn Wuytens.

AZ speelde in de tweede helft niet goed, maar de ploeg kreeg wel de mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Een schot van Jahanbakhsh werd tot corner verwerkt door de keeper, terwijl Ridgeciano Haps na een combinatie met Dos Santos over schoot. Gescoord werd er echter niet meer.