Categorie: "…is de naam"

Hommeles bij Manchester United? Rooney is boos ivm Van Persie-uitspraak

Schermafbeelding 2013-07-17 om 08.44.32Voetballers… de meeste hebben een ego, waar je maar met moeite omheen kunt lopen. Dat geld niet in de laatste plaats voor Wayne Rooney. De 27-jarige aanvaller ligt bij Manchester United op ramkoers met de nieuwe coach David Moyes. Rooney is ‘boos en verward’ na enkele uitlatingen van de opvolger van Sir Alex Ferguson. Dat meldde Sky Sports dinsdag op basis van bronnen rond de Engelse oud-international, die door een hamstringblessure al snel weer thuis was vanuit Azië, waar United is voor een (lucratieve) oefentrip. Moyes benadrukte in het afgelopen weekeinde nog maar eens dat Rooney niet te koop is. De verklaring die hij daarbij gaf, viel echter volledig verkeerd bij Rooney. ,,Als Robin van Persie geblesseerd raakt, hebben we Wayne nodig. Ik wil zoveel mogelijk opties hebben”, liet Moyes optekenen.

Ajax wint, nu live: PSV – Feyenoord

De eerste wedstrijd van de voetbalzondag zit er inmiddels op. Ajax won met 1-4 bij Excelsior, een uitslag die moeizamer tot stand kwam dan de stand doet vermoeden. Inmiddels wordt in Eindhoven gespeeld bij dé wedstrijd van dit weekend: PSV-Feyenoord. Natuurlijk rechtstreeks te zien op Eredivisie Live.

Bas Dost: vijf goals tegen Excelsior

De Nederlandse eredivisie heeft een nieuwe topscorer… Tenminste: voor dit moment. Bas Dost deed gisteren namens SC Heerenveen hele goede zaken voor de topschutterslijst en voor zijn club. Met liefst vijf doelpunten nam de spits de gehele productie voor zijn rekening op bezoek bij Excelsior: 0-5, waardoor Heerenveen nu al 13 wedstrijden ongeslagen is.

Gomes van Spurs terug naar PSV?

De kans lijkt klein dat Heurelho Gomes terugkeert bij PSV. Volgens technisch manager Marcel Brands zit de overgang er echter niet echt aan te komen: ‘Ik reken niet op de komst van Gomes’, zegt Brands tegen Voetbal International. ‘Wij hebben in Andreas Isaksson onze eerste doelman en Gomes is eerste keus bij Tottenham Hotspur. Ik heb geen aanwijzigingen dat dit gaat veranderen.’

Superster Messi: ‘Nog niet in rijtje Pelé/Maradona/Cruijff’

Superlatieven te over, voor Lionel Messi. De jonge Argentijn (23 pas!) is al jaren achtereen een van de absolute smaakmakers in het wereldvoetbal. Het Argentijnse wonderkind wordt door veel voetbalkenners dan ook nu al als een van de beste voetballers ooit beschouwd. Zelf vindt Messi niet dat hij al in het rijtje Pelé, Diego Maradona en Johan Cruijff thuishoort.

Live: Young Boys – Fenerbahce

De televisie staat aan op Nederland 3 waar Ajax met 1-0 voor staat tegen PAOK Saloniki, maar tegelijkertijd kijk ik via de computer ook naar de Champions League voorrondewedstrijd Young Boys – Fenerbahce. Een mooi voetbalgevecht, waarbij Fener (met Stoch) met 1-2 voorstaat, maar de Zwitsers dringen aan! Vast ook wel te zien via Turkse satelietzenders, maar ik kijk via Unibet. Spannend!

Steve McClaren: voor twee jaar naar VfL Wolfsburg

Zou hij in Enschede blijven, of verkast Steve McClaren toch naar een andere club? Er schijnen diverse Europese (top)clubs azen op de trainer die FC Twente dit seizoen de eerste landstitel bracht. Naar verluidt willen FC Porto, VFL Wolfsburg en West Ham United de trainer graag aantrekken. Hoewel zijn contract met FC Twente nog tot medio 2011 loopt, kan hij door een clausule zonder al te veel problemen vertrekken uit Enschede.

NOL DE RUITER OVER DE CHAOS OP WK 1990

Zoooowww… Nol de Ruiter, eind jaren’80-begin jaren ’90 assistent-trainer van het Nederlands elftal(*), doet in zijn boek: Nol – een levenslang pact met FC Utrecht een boekje open over het voor Nederland totaal geflopte WK van 1990. De Ruiter hield tijdens dat toernooi een dagboek bij, waarin hij zich in niet mis te verstane bewoordingen uitlaat over de toestanden bij Oranje.