Categorie: "EK 2016"

Portugal Europees Kampioen …zonder Cristiano Ronaldo

Schermafbeelding 2016-06-26 om 14.31.32We werden weer niet verwend, gisteren met de finale van het Europees Kampioenschap…

Niet voor het eerst was het een inspiratieloze, saaie pot voetbal, met als meest opvallende gebeurtenis het geblesseerd uitvallen van Cristiano Ronaldo, al tijdens de eerste helft.

In alles leek het vervolgens te gaan uitlopen op een verlenging en strafschoppen. Die verlenging kwam er ook wel, maar de strafschoppenserie (die dan misschien toch nog voor wat extra spanning zou hebben gezorgd) bleef uit. In de verlenging was het Eder die de Portugezen met een handige goal de titel bezorgde.

Veel extra politie op de been rond EK-Finale Frankrijk – Portugal

Schermafbeelding 2016-06-10 om 09.55.38De (vooral) Engelse en Russische hooligans zijn al een tijdje vertrokken, maar natuurlijk is er nog altijd wel de angst voor een terroristische aanslag… In Parijs wordt vandaag dan ook extra politie ingezet vanwege de finale van het EK-voetbal in het Stade de France. Er zullen zeker 3.400 extra politieagenten op de been zijn. Een ‘overwinningstocht’ als Frankrijk wint is bij voorbaat uitgesloten. Bij het Stade de France zullen in de avond 1.300 politieagenten en leden van de gendarmerie aanwezig zijn, maakte politiechef Michel Cadot zondag bekend, schrijft de krant Le Monde. Bij de fanzone zullen zo’n 1.400 agenten aanwezig zijn. Nog eens 700 politiemensen zullen patrouilleren in en bij de metrostations. Vanaf het begin van de wedstrijd tussen Frankrijk en Portugal mag er in de barretjes en terrassen Parijs geen alcoholische drank meer geschonken worden. Ook geldt een alcoholverbod in en om de fanzone. Het verkeer rondom de Champs Elysées wordt voor de finale stilgelegd. Er mag niet worden geparkeerd op de beroemdste straat van de Franse hoofdstad.

De laatste Europese titel van Frankrijk: in Nederland

Schermafbeelding 2016-06-29 om 12.15.17Mocht het Frankrijk lukken morgen in het eigen Stade de France Europees kampioen te worden, is dat eigenlijk niets bijzonders. Sinds de Fransen in 1984 in Parijs voor het eerst de Europse titel veroverde, won het ieder groot internationaal toernooi dat binnen de eigen landsgrenzen werd afgewerkt: de Wereldbeker in 1998 en de Confederations Cup in 2003. Eén keer maar won Frankrijk buiten Parijs een titel: op 2 juli 2000 in De Kuip in Rotterdam. Het toernooi dat Nederland (mede-)organiseerde en waar Oranje natuurlijk eigenlijk ook gewoon in de finale had moeten staan, maar ja, die pingels tegen Italië…

Keepersnieuws uit Tsjechië : Petr Cech stopt er mee…

Schermafbeelding 2016-07-10 om 12.13.38Een kenmerkende figuur uit het internationale voetbal zal niet meer actief zijn voor zijn land: Petr Cech is gestopt als doelman van het Tsjechische voetbalteam. De goalie bracht zijn beslissing naar buiten nadat hij in Praag was uitgeroepen tot speler van het jaar van de nationale ploeg. De 34-jarige Cech speelde 124 interlands voor Tsjechië. Zijn laatste wedstrijd was die op het EK tegen Turkije. De Tsjechen verloren met 2-0 en eindigden met één punt als laatste in groep D.

Frankrijk – Portugal: wat hoop jij?

Schermafbeelding 2016-06-26 om 14.31.32Oke, even voor de duidelijkheid: de vraag is niet wie je verwacht dat Europees Kampioen wordt, maar wie je hoopt dat er aan het eind van het toernooi met de beker omhoog staat…

Breng je stem uit bij de poll rechtsonder op deze pagina en/of geef een toelichting bij de reacties onder dit bericht.

Frankrijk (/Griezmann) verslaat Duitsland

Schermafbeelding 2016-07-10 om 09.53.05Door twee doelpunten van Antoine Griezmann heeft Frankrijk heeft de finale van het EK in eigen land bereikt. Les Bleus wonnen in een (eindelijk eens leuke!!) wedstrijd met 2-0 van Duitsland en staan daardoor zondag in de finale tegen Portugal. De Fransen beleefden in Marseille een goede start via Antoine Griezmann, die zelf de kans opzette en de bal alleen maar in de hoek hoefde te mikken. Dat lukte net niet, waardoor doelman Manuel Neuer er nog een hand tegen kon krijgen. Duitsland nam echter al snel het heft in handen en omsingelde het Franse doel met uitstekend voetbal. Een Duitse goal leek slechts een kwestie van tijd, maar Bastian Schweinsteiger en Thomas Müller kregen de bal er maar niet in. En dan komt natuurlijk die oude voetbalwet om de hoek kijken:

Als je hem zelf niet maakt…

…inderdaad, dan gaat ‘ie er aan de andere kant in…

Eerste halve finale op het EK: Portugal – Wales

Schermafbeelding 2016-06-26 om 14.31.32Gelukkig geen Pepe, helaas geen Ramsey…

Dat zijn de belangrijkste zaken als je naar de opstellingen kijkt van Portugal en Wales, die vanavond de eerste halve finale spelen op het EK in Frankrijk. Pepe is geblesseerd. De 33-jarige centrale verdediger van Real Madrid kampt met een dijbeenblessure. Hij moest de training van maandag aan zich voorbij laten gaan en liep dinsdag alleen wat rondjes met de fysiotherapeut. Bruno Alves, die bij dit EK nog niet in actie kwam, is de vervanger van Pepe in het hart van de defensie. Wales moet eveneens een aantal belangrijke krachten missen. Aaron Ramsey en Ben Davies zitten tegen Portugal een schorsing uit.

Einde EK voor ‘Team Kuipers’

Schermafbeelding 2013-09-30 om 13.18.02Ook de laatste (en enige) Nederlandse EK-inbreng is klaar en weg… Het EK voetbal zit erop voor Björn Kuipers en zijn assistenten. De Nederlandse scheidsrechter heeft van de UEFA te horen gekregen dat hij niet meer in aanmerking komt voor de halve finales en de eindstrijd van het Europees kampioenschap. “Dit is ontzettend balen”, reageert Kuipers. “We hadden het doel om de finale te halen, en dat is helaas niet gelukt. De trots over onze prestaties op dit EK komt misschien op een later moment. Nu heerst vooral de teleurstelling.” Kuipers had op het EK de leiding over de groepswedstrijden Duitsland-Polen, Kroatië-Spanje en gisteravond de kwartfinale Frankrijk-IJsland. De Franse sportkrant L’Equipe gaf hem voor zijn optreden een 6.