Categorie: "Johan Cruijff"

Johan Cruijff Schaal uitgereikt door de dochter van Johan Cruijff

Een bijzonder eerbetoon… Susila Cruijff reikt zondag in de Amsterdam Arena de Johan Cruijff Schaal uit aan PSV of Feyenoord. De KNVB maakte vandaag bekend dat de dochter van de in maart overleden voetballegende als speciale gast aanwezig is. “Het is een bijzondere editie van de Johan Cruijff Schaal, waar we zondag met z’n allen bij stilstaan. Dat Susila de prijs uitreikt die naar haar vader is vernoemd, maakt het nog specialer”, zegt KNVB-directeur Bert van Oostveen. Susila Cruijff is als bestuurder betrokken bij de Johan Cruyff Foundation, een maatschappelijke organisatie die verbonden is aan de Johan Cruijff Schaal.

KNVB: Gözübüyük fluit PSV – Feyenoord (Johan Cruijff Schaal)

De KNVB heeft Serdar Gözübüyük aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. In dat duel, dat aanstaande zondag wordt gespeeld, neemt bekerwinnaar Feyenoord het op tegen landskampioen PSV. Voor Gözübüyük is het de eerste keer dat hij de officiële openingswedstrijd van het Nederlandse voetbalseizoen mag leiden. De arbiter wordt bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Charl Schaap en Jan de Vries. Vierde man is Nicky Siebert, Dennis Higler en Jeroen Manschot zijn de vijfde en zesde official.

SBS6 en FOX zenden Johan Cruijff Schaal uit

Zondag is de officieuze aftrap voor het nieuwe seizoen: de Johan Cruijff Schaal.

De wedstrijd tussen landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord zal live te zien zijn bij FOX Sports en SBS6. Het commentaar bij het duel komt van Leo Oldenburger. Wytse van der Goot zal de uitzending presenteren. John Heitinga is analist.

Mogelijk Cruijff-herdenkingswedstrijd Catalonië – Ajax

De Catalaanse voetbalbond (FCF) onderzoekt de mogelijkheid van een oefenwedstrijd tegen Ajax. De Catalanen willen de in maart overleden Johan Cruijff eren en aanvankelijk werd de KNVB benaderd, maar de Nederlandse bond voorzag veel beren op de weg. Omdat het Catalaanse voetbalelftal, dat bestaat uit veel spelers van Barcelona en Espanyol, niet officieel erkend wordt door de FIFA, moet de wedstrijd gespeeld worden buiten een officiële interlandperiode. Dan is het voor de KNVB lastig om toestemming van de clubs te krijgen om de spelers in te zetten.

Nog geen haast met mogelijke nieuwe naam voor Amsterdam ArenA (update)

Direct na het overlijden van Johan Cruijff werd gepleit om de Amsterdam ArenA om te dopen tot Johan Cruijff ArenA. De roep om naamsverandering is al enige tijd verstomd. In de nieuwe editie van Ajax Life geeft directeur Henk Markerink van de Amsterdam ArenA een update. “We hebben intern een plan van aanpak gemaakt, maar hebben ook meteen gezegd dat de familie van Cruijff hierbij betrokken moest worden. Zij hebben een zeer belangrijke stem”, legt Markerink uit.

Oranje stijgt op FIFA-lijst naar veertiende plek (…België staat tweede)

Zou het een eerbetoon van de FIFA zijn aan het adres van Johan Cruijff, of toch gewoon het keiharde cijferwerk na de afgelopen oefenpotjes? Hoe dan ook: Het Nederlands elftal is op de ranglijst van wereldvoetbalbond FIFA drie plaatsen gestegen. Op de donderdag uitgebrachte ranking neemt Oranje de veertiende plek in. Nederland speelde na het uitbrengen van de vorige ranglijst, begin april, twee duels. Vrijdag eindigde de uitwedstrijd tegen Ierland in 1-1 en woensdag won het elftal van bondscoach Danny Blind met 2-1 in Polen.

Amsterdam ArenA wordt voorlopig geen Johan Cruijff Stadion

Mensen die verwachten dat Ajax de Amsterdam ArenA al snel gaat vernoemen naar Johan Cruijff. De legendarische Nummer 14 overleed op 24 maart jl. in het bijzijn van zijn familie. Al snel kwam het gerucht dat de ArenA omgetoverd moet worden tot het Johan Cruijff-stadion. Er kwamen al snel voorstanders en belangrijke personen opdagen die zeiden het zeker voor zich te zien. Toch zal het er niet op heel korte termijn van komen.

De familie Cruijff zit nu nog in een rouwperiode en wil graag rust. Op een later moment kan er wel weer gesproken worden over een eventuele naamswijziging.

De plannen van Frank de Boer en Ajax:

Ik ga er van uit dat het nu toch wel een beetje het slotstuk zal zijn van alle eerbetonen en herdenkingen va de afgelopen week: Ajax maakt zich op voor een groots afscheid van Johan Cruijff. De Amsterdammers spelen morgen tegen PEC Zwolle en die wedstrijd staat volledig in het teken van Nummer 14. Frank de Boer denkt dat zijn spelers het inmiddels een plekje hebben kunnen geven. “Zondag komt er nog een mooi afscheid in de Arena, maar wij moeten gefocust zijn. Wij moeten zorgen dat hij een waardig afscheid krijgt.”