Categorie: "WK 2010"

Goed zo! Oranje wordt niet weer gehuldigd bij tweede plaats

Verliezend finalist in de finale van het wereldkampioenschap: grote huldiging, tweede plek bij het songfestival: het land staat zowat op z’n kop… Leuk en aardig, maar in mijn ogen is het terecht dat men het volgende besluit heeft genomen. Het Nederlands elftal krijgt alleen een huldiging wanneer het wereldkampioen wordt. Volgens de gemeentewoordvoerder van Amsterdam Jasper Karman werd vier jaar geleden gekozen voor een huldiging bij de tweede plaats, omdat heel veel mensen sowieso van plan waren naar de hoofdstad af te reizen. “Daar hebben we toen als gemeente op ingespeeld. Maar nu zeggen we; laten we het alleen doen als ze eerste worden. Het moet iets unieks zijn”, aldus Karman tegen het ANP.

Octopus Paul is verleden tijd… nu is er een voorspellende panda!

Eh… uit de categorie WK-bijzonderheden: Een panda-centrum in de Chinese provincie Sichuan heeft een panda naar voren geschoven als opvolger van octopus Paul. De panda (naam nog onbekend) moet net als de octopus de winnaar voorspellen van alle WK-duels. Het dier krijgt de keuze tussen twee bomen waarin een vlag is gehesen van de twee spelende ploegen. Octopus Paul voorspelde bij het vorige WK de winnaar. De achtarm slaagde erin bij liefst zeven duels Duitsland als winnaar aan te duiden. Bovendien had Paul correct voorspeld dat Spanje Oranje zou verslaan in de WK-finale. De octopus uit Duitsland overleed vlak na het toernooi in Zuid-Afrika. Een echte opvolger is er nog niet geweest; bij het EK van 2012 was olifant Citta geen denderend succes. China doet niet mee aan het WK. Dat maakt de panda in elk geval onpartijdig.

Wonderdokter van Cruijff, Van Hanegem, Koeman en Robben is overleden

Bijna was hij de geschiedenis ingegaan als de man die voor een groot deel verantwoordelijk was voor de eerste Nederlandse wereldtitel… Maar Arjen Robben schoot in de finale van het WK 2010 tegen Spanje niet met scherp. En dus kreeg de prestatie van de op 81-jarige leeftijd overleden fysiotherapeut Dick van Toorn net niet dat gouden randje. De Rotterdammer overleed aan de gevolgen van een aantal herseninfarcten. Dat heeft een vertrouwenspersoon van de familie dinsdag bevestigd. Van Toorn behandelde Arjen Robben kort voor het WK 2010 aan een zware hamstringblessure. Tegen de verwachting in kon Robben alsnog deelnemen aan het toernooi. Het verhaal is bekend, als hij iets beter had gemikt, was Nederland mogelijk wereldkampioen geweest.

Extra motivatie voor Ned-Den? Bendtner over Oranje 2010:

Nicklas Bendtner, spits van Denemarken heeft aan de vooravond van de wedstrijd tussen zijn land en het Nederlands Elftal nog even een oude koe uit de sloot gehaald: De voormalig aanvaller van Arsenal kwam (2 jaar na dato…) nog even met kritiek op het spel van Oranje in de WK-finale. “Dat kon echt niet. Ze hadden enkele hele harde, onaangename overtredingen”, aldus de lange spits van Sunderland.

Nou Bert… misschien kun je dit gebruiken om de jongens nog even extra op scherp te zetten.

Howard Webb… Dat die man nog mag fluiten!

Het was bij vlagen weer niet best, wat de Engelse arbiter liet zien, bij de Champions League-wedstrijd Bayern Munchen – Real Madrid.

Webb gaf aanvankelijk geen kaarten, ging regelmatig het gesprek aan met de spelers en verzuimde in de tweede helft een paar keer de rode kaart te trekken voor onder andere Sergio Ramos en Marcelo.

FC Bayern Munchen laat langs Real Madrid

Volkomen verdiend is Bayern Munchen er vanavond in geslaagd de eerste halve finale-ontmoeting tegen Real Madrid te winnen. Natuurlijk was het weer eens Mario Gomes die (vlak voor tijd) de winnende treffer binnen werkte. Arjen Robben speelde de hele wedstrijd, zeker niet slecht, maar ook niet heel opvallend. Real Madrid deed niet al teveel inspanningen en mocht van geluk spreken dat het de wedstrijd met elf spelers kon afsluiten. Scheidsrechter Howard Webb (hmm… waar kennen we die ook alweer van…) hield de rode kaart namelijk op zak, terwijl hij er toch zomaar een paar had kunnen uitdelen aan Real-spelers.

Cel voor gokkende oud-Feyenoorder

Georgi Demetradze, oud-speler van Feyenoord, is in zijn vaderland Georgie veroordeeld tot een celstraf van zes jaar. Dat is de sanctie die een Georgische rechter in Tblisi hem de 34-jarige oud-aanvaller heeft  opgelegd voor afpersing en het organiseren van illegale weddenschappen tijdens het voor Nederland zo succesvol verlopen WK in Zuid-Afrika.