Categorie: "Uefa Cup"

UEFA Cup weer prooi voor Sevilla

Schermafbeelding 2013-11-07 om 20.31.19Knappe prestatie hoor… Sevilla heeft voor de derde keer op rij en voor de vijfde keer in totaal de UEFA Cup gewonnen. In de finale van de Europa League in Basel werd drievoudig winnaar Liverpool met 3-1 verslagen. Liverpool was voor rust beter en kwam op 1-0 via een heerlijke goal van Daniel Sturridge. Maar na rust was het meteen gedaan met de pret voor de ploeg van Jurgen Klopp. Zeventien seconden na de hervatting had Gameiro, op knap aangeven van Mariano, al de 1-1 binnengetikt.

Plotseling hing Liverpool in de touwen. Gameiro had de opponent al acht tellen kunnen geven, maar zijn inzet werd gered door Mignolet. Niet veel later was de Belg wel kansloos op de krul van Coke, die zijn eerste doelpunt in de Europa League maakte.  Zes minuten later maakte de rechtsback zijn tweede en lag Liverpool uitgeteld op het canvas. Er restten nog twintig minuten, maar die speelde Sevilla prinsheerlijk uit. Met alweer een feestje in het vooruitzicht. En waar de ploeg voor gisteren al recordhouder was in de UEFA Cup, is het dat nu met overmacht.

LIVE: De Europaleague-loting met Ajax, AZ en FC Groningen

Schermafbeelding 2014-08-08 om 10.55.29In Monaco wordt vrijdagmiddag geloot voor de groepsfase van de Europa League. Ajax, AZ en FC Groningen zitten als vertegenwoordigers van Nederland in de kokers.

De drie Nederlandse clubs loten zometeen mee en weten vanaf 13:00 uur waar ze aan toe zijn. Ajax zit in pot 1, AZ in pot 2 en FC Groningen in pot 4, samen met in totaal 45 andere clubs.

HIER kun je de loting live volgen

Morgen is het zover voor AZ en Vitesse: het Europees avontuur begint

Schermafbeelding 2014-05-02 om 11.31.55Oke, de wedstrijden zelf laten nog even op zich wachten, maar morgen is in ieder geval de loting… In navolging van Go Ahead Eagles begint ook voor AZ en Vitesse bijna hun Europese avontuur. De Alkmaarders en de Arnhemmers moeten twee voorrondes overleven, voor zij in de groepsfase van de Europa League zitten. De tegenstander in de eerste van die twee voorrondes wordt vrijdag bekend. In Nyon zal vrijdagmiddag vanaf 13:00 worden geloot.

Europa League: Advocaat pakt met AZ puntje in Kazachstan

Schermafbeelding 2013-10-24 om 21.16.08In het eerste Europese duel onder Dick Advocaat na zijn terugkeer bij AZ, is de Alkmaarse formatie in geslaagd ongeslagen te blijven in de groepsfase van de Europa League. AZ speelde in Kazachstan met 1-1 gelijk tegen Shachtar Karagandy en dus staat AZ met vijf punten uit drie duels voorlopig tweede in groep L, net onder PAOK Saloniki dat met 3-2 won van Maccabi Haifa. De nummers een en twee van de groep plaatsen zich uiteindelijk voor de knock-outfase. Het Alkmaarse doelpunt werd gemaakt door Johann Berg Gudmundsson, die voor de gelijkmaker tekende nadat Andrei Finonchenko de thuisploeg op voorsprong had gezet.

Jordania vol vertrouwen over Europese campagne Vitesse

Schermafbeelding 2013-05-07 om 19.29.27Vanavond is het zover, dan start voor Vitesse het seizoen met een bezoek aan Petrolul Ploiesti in de derde voorronde van de Europa League en eigenaar Merab Jordania is van mening dat de Arnhemmers het tweeluik met de Roemenen moeten kunnen overleven.  ‘Ik vind dat we de groepsfase moeten kunnen halen’, vertelt Jordania in het AD. ‘Wij zijn Vitesse en moeten niet langer blij zijn met een enkele wedstrijd in de Europa League. Daar doe je het niet voor. Als we de groepsfase niet halen, zou ik erg upset zijn.’ Ik ben benieuwd hoe Jordania vorige week heeft gekeken naar de oefenwedstrijd tegen Leverkusen. Toen kreeg zijn club namelijk een flink pak rammel.

Fenerbahce en Besiktas definitief geschorst door UEFA

Schermafbeelding 2013-07-16 om 00.03.45Slecht nieuws voor liefhebbers van het Turkse voetbal: Besiktas en Fenerbahçe zullen komend seizoen geen Europees voetbal spelen. De twee Turkse clubs hebben tevergeefs beroep aangetekend bij de UEFA tegen de in juni opgelegde schorsing voor het Europese seizoen naar aanleiding van de geruchtmakende matchfixing-zaak, die het Turkse voetbal in de zomer van 2011 op zijn grondvesten deed schudden. De beroepscommissie van de UEFA ging niet mee in de argumenten die de twee Turkse clubs aandroegen om hun pleidooi kracht bij te zetten.

SION vs CELTIC: Europa League-oorlogje…

Hmmm… Daar is het laatste woord nog niet over gezegd… FC Sion gaat alsnog in beroep tegen de uitspraak van de UEFA. De Europese voetbalbond besloot de Zwitserse club uit de Europa League te halen, vanwege het opstellen van spelers die niet speelgerechtigd waren. Maar daar zijn de Zwiters het niet mee eens. Sion toont zich strijdbaar: