Categorie: "gescout"

FC Barcelona volgt FC Twente-held Hakim Ziyech

Schermafbeelding 2014-09-04 om 14.12.31Volgens Jack van Gelder (die zoiets volgens mij niet zomaar zou roepen) staan twee Eredivisiespelers op de shortlist van FC Barcelona: Ajacied Riechedly Bazoer en Hakim Ziyech van FC Twente. In het Ziggo Sport-programma Peptalk reageerde Erik Dijkstra, journalist (en FC Twente-fan) begrijpend op de vermeende belangstelling uit Spanje. “Ik vind Ziyech echt krankzinnig goed dit seizoen”, reageert Dijkstra op de vraag van Van Gelder of Ziyech de stap aankan. “Ik zie bijna alle wedstrijden van Twente. Het is niet meer normaal wat die jongen doet. Ziyech is zo ongelooflijk goed. Hij steekt ver boven de rest uit. Stel je voor dat hij in een team komt te spelen waar hij wél wordt aangespeeld op zijn goede been, waar ze hem wél begrijpen. Hij kan mee op dat niveau.”

FC Groningen heeft talentvolle IJslander op proef

Schermafbeelding 2014-10-13 om 19.31.50Frederik Schram is op proef bij FC Groningen. De doelman van de nationale jeugdploeg van IJsland mag de technische leiding van de eredivisionist tot volgende week donderdag van zijn kwaliteiten overtuigen.

De 21-jarige Schram zit op dit moment zonder club omdat Vestjaelland in december failliet is gegaan. Hij speelde lang in de jeugdopleiding van het Deense Odense BK. Hij tekende in 2014 een contract bij Vestjaelland in zijn geboorteland.

Topscout Evert Bleuming verruilt FC Twente voor FC Utrecht

Schermafbeelding 2014-10-13 om 15.50.18Evert Bleuming is per direct bij FC Utrecht aangetreden als Hoofd Scouting. Utrecht is niet over één nacht ijs gegaan bij het invullen van de functie van Hoofd Scouting. “Na het vertrek van Edwin de Kruijff en de functiewisseling van Jordy Zuidam is een leemte ontstaan op het gebied van scouting”, zegt Technisch Manager Erik ten Hag. “Desondanks zijn we zorgvuldig te werk gegaan, waarna we bij Evert Bleuming zijn uitgekomen. Evert heeft een buitengewoon goed inzicht in kwaliteiten en potenties van spelers. Hij kan daarnaast ook uitstekend de sterktes en zwaktes van teams in beeld brengen. Hij heeft in de afgelopen jaren in dezelfde functie bij FC Twente gefunctioneerd en daardoor een groot netwerk opgebouwd.

Manchester City en United vechten om Memphis Depay

Schermafbeelding 2015-03-25 om 14.24.31Spanning langs de lijn… Manchester United en Manchester City zijn niet alleen in de Premier League hevige concurrenten van elkaar. Ook buiten het veld betwisten de twee stadsrivalen elkaar, want beide topclubs zitten achter de krabbel van Memphis Depay aan. De interesse van de twee Engelse clubs is inmiddels niet nieuw meer, zeker niet die van United. Al sinds Louis van Gaal in de zomer naar de rooien van Manchester vertrok, wordt de naam van Depay aan die club gelinkt. Het blauwe gedeelte van Manchester hoopt echter dat het United kan aftroeven tijdens de komende transferperiode.

De Boer: Ajax wilde Tibbling (FC Groningen) aantrekken

Schermafbeelding 2014-04-09 om 20.15.56Simon Tibbling, die nu bij FC Groningen speelt, stond ook op een lijstje bij Ajax, maar omdat men in Amsterdam bang was dat hij de eigen jeugd in de weg zou gaan, is hij uiteindelijk niet aangetrokken. De Eredivisie ontwikkelt zich steeds meer tot een kweekvijver voor Nederlandse en Scandinavische talenten. “Ik denk dat het enerzijds door de beperkte financiële middelen komt, maar anderzijds ook door een nieuwe generatie trainers die de jeugd een kans wil geven. Het besef is er dat wat je van ver haalt niet altijd geweldig is”, aldus Ronald de Boer in De Telegraaf. “Bij sc Heerenveen, FC Groningen en Ajax zie je dat eigenlijk alleen de Scandinavische spelers als buitenlanders slagen. Dus begrijp ik het nieuwe beleid van de clubs om vooral daar te scouten en het verder dicht bij huis te zoeken. Ook omdat de fans nu eenmaal meer affiniteit hebben met zelf opgeleide spelers.”

Heerenveen jeugdopleider vergelijkt Sinkgraven, Ziyech en Basacikoglu

Schermafbeelding 2014-10-12 om 18.52.01Als een speler bij de ene club goed presteert, betekent dat lang niet altijd dat hij er na een transfer ook meteen staat bij een andere club. Daley Sinkgraven stapte met slechts 37 wedstrijden ervaring op het hoogste niveau bij sc Heerenveen deze winter over naar Ajax. De 19-jarige middenvelder lijkt eenzelfde weg te bewandelen als Bilal Basacikoglu, die ook zonder al te veel ervaring verkaste naar Feyenoord, waar het nog niet alleen maar rozengeur en maneschijn is.

Feyenoord-TD Van Geel over homegrownregel

Schermafbeelding 2013-04-01 om 21.55.38Martin van Geel kwam gisteren in het AD met een waarschuwing voor jonge talentvolle voetballers. De technisch directeur van Feyenoord besprak in een uitgebreid artikel onder andere de homegrownregel, die volgens de bestuurder ervoor zorgt dat clubs in Engeland nog altijd veel jeugdspelers wegkapen bij andere clubs. Van Geel zocht uit welke spelers er de afgelopen jaren bij Feyenoord uit de jeugd naar Engeland zijn vertrokken en hoeveel daarvan succesvol zijn geworden. “Die jonkies, ze verzuipen, er is niemand bij gebaat.

Kennisdeling: vertegenwoordigingen Ajax en Barcelona praten urenlang over jeugdopleiding

Schermafbeelding 2014-10-23 om 11.38.42Methodologen… Ik moet eerlijk bekennen: ik heb er nog nooit van gehoord. Maar bij FC Barcelona schijnen ze er in de jeugdopleiding zes in vaste dienst te hebben. Dat is één van de dingen die aan het licht kwamen tijdens het uitgebreide overleg dat een vertegenwoordiging van Ajax deze week had met een afvaardiging van de jeugdopleiding van de Catalaanse club. Ajax wil het niveau van de opleiding opkrikken en om dat doel te bewerkstelligen, hebben hoofd opleidingen Wim Jonk en hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind gesproken met hun collega’s van de Catlaanse topclub. “De contacten om kennis uit te wisselen zijn vorig jaar tot stand gekomen”, aldus Jongkind tegenover De Telegraaf.

Transfernieuws: PSV concurreert met onder andere Juventus, Barcelona en Liverpool

Schermafbeelding 2014-07-17 om 20.50.49De kans dat hij daadwerkelijk naar Nederland komt, lijkt mij niet al te groot, maar PSV heeft belangstelling voor een Chileense verdediger. Het gaat om de 17-jarige Sebastian Vegas. De Eindhovenaren zijn echter niet de enige die hem willen aantrekken. Ook Club Brugge, Juventus, Liverpool, Udinese, Torino en Barcelona hebben interesse in Vegas, volgens Sky Sport Italia. De Chileen speelt nog in zijn thuisland bij Audax Italiano en komt ook uit voor Chili -17.

De clubs zouden tussen de 2,4 en 3,2 miljoen euro willen betalen voor de verdediger. Bij Chili onder 17 speelde Vegas tot nu toe vier interlands. Misschien kunnen ze in Eindhoven nog eens proberen te pronken met de namen van Romario en Ronaldo, die allebei in Eindhoven hun Europese avontuur met succes begonnen. In Brazilië staat de club er daardoor nog steeds goed op, maar ik weet natuurlijk niet hoe dat in Chili zit…

De situatie bij Feyenoord: Van Hanegem kan er niet meer tegen…

Schermafbeelding 2014-09-26 om 11.05.21Het is geen geheim waar het hart van Willem van Hanegem ligt. De Kromme zal voor altijd gelinkt worden aan Feyenoord, de club waarmee hij als speler en trainer successen behaalde.  Van Hanegem baalt enorm van de seizoensstart van zijn ‘cluppie’ en ziet een duidelijk gebrek aan een scorende spits. “Feyenoord ligt uit de beker en staat vijftiende. En dat doet de echte Feyenoorders veel pijn. Ik hoop dat het elftal zich de komende weken zal oprichten, maar het gebrek aan scorend vermogen is schrijnend. Er had gewoon een vervanger van Graziano Pellè moeten worden aangetrokken”, aldus Van Hanegem tegen het Algemeen Dagblad. “En dat kulverhaal dat spelers van niveau niet meer naar de Eredivisie komen, ik kan er niet meer tegen.”