Categorie: "WK 2006 Duitsland"

Filmpje: Rayman Raving Rabbids steunen Frankrijk

Vanavond speelt Frankrijk z’n eerste WK-duel. In Kaapstad nemen de Fransen het op tegen Uruguay. Op internet kwam ik dit onderstaande filmpje tegen dat is gemaakt nadat Frankrijk op het vorige WK (2006 in Duitsland) tegen Brazilie moest spelen. Benieuwd of er dit toernooi weer van die filmpjes gemaakt worden. Ik had trouwens nog nooit van die Raving Rabbids gehoord, maar op youtube staan weet ik veel hoeveel filmpjes met die beesten!

Lastige WK-quiz met mascottes

Oef… ik ach op zich dat ik toch wel redelijk op de hoogte was van de internationale voetbalwereld en de geschiedenis van het WK en alles daaromheen. Toch had ik het behoorlijk lastig met deze quiz op vi.nl. Sterker nog: ik wist een hoop jaartallen wel, maar de namen van de mascottes: neuh… dat viel toch even flink tegen. Wil jij kijken hoe goed je geheugen is op het gebied van WK-mascottes?

De goede keuze van ‘Panini-bondscoach’ Joost van Duiven

Het is een terugkerend ritueel bij ieder groot toernooi: duizenden jongetjes (en hun vaders!!!) proberen met alle macht hun album met voetbalplaatjes compleet te maken. Hele volksstammen zijn in de loop der jaren opgegroeid met de albums van Panini. Pakjes kopen in de winkel, niet kunnen wachten tot thuis en al in de winkel of op de stoep kijken welke plaatjes er deze keer uit het pakje komen en dan snel naar huis om ze in te plakken. En dat is nog maar het begin, want op een gegeven ogenblik groeit het stapeltje dubbelen en dan is er werk aan de winkel! Op het schoolplein, in de klas, op het voetbalveld (en jawel… in mijn geval ook op het werk…) wordt er druk geruild en onderhandeld, waarbij bij menigeen het idee leeft dat sommige plaatjes heel zeldzaam zijn.

Het Drama-Beckham…

Het is zeker: David Beckham gaat het niet redden om op tijd hersteld te zijn voor het WK. De Engelsman die zondag een achilespeesblessure opliep tegen Chieveo, onderging gisteren een operatie en hoewel de ingreep succesvol was, is het uitgesloten dat hij op tijd fit is voor het WK. De chirurg maakte meteen maar een einde aan alle onduidelijkheid: “Normaal gesproken duurt het na een dergelijke operatie drie tot vier maanden voordat je weer kan hardlopen. Of hij het WK kan halen? Nee, dat lijkt me niet. Het herstel van zijn achillespees heeft tijd nodig.” In Engeland vreest men dat de blessure wellicht het einde van de carrière van Beckham (34) betekent, maar volgens een woordvoerder van de middenvelder is daar geen sprake van. “Verwacht wordt dat David volledig zal herstellen”, zei hij. Door de blessure is de kans van Beckham om al eerste Engelsman op vier WK’s te spelen verkeken.

Zidane gaat liever dood…

…dan dat hij excuses maakt aan Marco Materazzi…

Dat zegt de Franse genie van weleer tegen de Spaanse krant El Pais. Materazzi hoeft dus geen verontschuldigingen te verwachten voor de kopstoot die hij van Zidane kreeg tijdens de WK-finale van 2006. “Ik vraag het voetbal, de fans en het team om vergeving, maar hem nooit’, stelt Zidane in de Spaanse krant El País. ‘Dat is mijn eer te na. Ik ga nog liever dood.’ De voormalig Franse vedette verloor in de laatste wedstrijd van zijn interlandcarrière zijn zelfbeheersing, nadat Materazzi zijn moeder had beledigd.

Nederland toch groepshoofd bij loting WK 2010

PRIMA! Toch erkenning voor de goede prestaties van Nederland tijdens de kwalificatiereeks voor het WK 2010. Oranje is namelijk overmorgen toch een van de acht groepshoofden bij de loting voor het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika van volgend jaar. Dat heeft het organisatiecomité van de wereldvoetbalbond FIFA vandaag bekendgemaakt. De andere zeven landen in pot 1 zijn gastland Zuid-Afrika, wereldkampioen Italië, Argentinië, Brazilië, Engeland, Duitsland en Spanje. De verwachting was dat Oranje op basis van de prestaties bij de laatste twee WK’s – wat ook als criteria werd gebruikt bij de loting voor het WK 2006 – geen groepshoofd zou zijn. De FIFA heeft echter besloten om de stand op de wereldranglijst van oktober aan te houden. Nederland nam daar de derde plek in, achter Brazilië en Europees kampioen Spanje.