Categorie: "Champions League"

Ajax bereikt Champions Play-Offs na zege tegen PAOK

Schermafbeelding 2015-12-15 om 11.02.39Wie alleen het grootste deel van  de eerste helft heeft gezien, zal zich er nauwelijks een voorstelling van hebben kunnen maken, maar Ajax heeft gewonnen in Griekenland en dus afgerekend met PAOK. Na een 1-0 achterstand was het Davy Klaassen die met twee treffers goud waard was voor de Amsterdammers. Op slag van rust benutte hij een strafschop en drie minuten voor tijd voorkwam hij met de 2-1 een verlenging.

KNVB zegt ‘nee’ tegen PSV

Schermafbeelding 2015-12-25 om 16.34.40Tegenvaller voor PSV. De landskampioen krijgt nul op het rekest bij de KNVB inzake het competitieschema. In het kamp van de Eindhovenaren vinden ze dat er tegen sterkere tegenstanders gespeeld moet worden vlak na een wedstrijd in de Europa- of Champions League. Competitiebaas Gijs de Jong van de KNVB reageert. “Ik snap de filosofie van Toon Gerbrands om sterke tegenstanders te wensen na de Champions League”, vertelt De Jong in Voetbal International. “Dan ga je niet halfbakken de wedstrijd in. Een soortgelijke discussie hebben wij gehad met interlands. Moeten we voor Oranje nog Klassiekers programmeren? Op verzoek van de technische staf doen we dat nu niet. Het houdt ook een keer op.”

Ajax komt niet verder dan gelijkspel en moet nog aan de bak in Griekenland

Schermafbeelding 2016-07-26 om 22.52.06Goed, Ajax is nog niet uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League, maar het had allemaal een stuk beter kunnen aflopen voor de Amsterdammers. In de eigene Arena is de ploeg van Peter Bosz in namelijk niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen PAOK Saloniki. Kasper Dolberg scoorde tijdens zijn debuut en maakte daarmee de blunder van Jasper Cillessen deels goed. Volgende week wacht de return in Griekenland. En zoals je dat dan hoort te zeggen: …dat wordt nog een heet avondje in de Griekse heksenketel…

Ajax – PAOK alleen te zien bij (sponsor) Ziggo

Schermafbeelding 2014-09-04 om 14.12.31Ik denk dat er vanavond links en rechts best wel wat mensen zullen zijn die bedrogen uitkomen als ze een avondje Europees voetbal willen kijken op televisie… De wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tussen Ajax en het Griekse PAOK Saloniki is namelijk alleen live te zien op Ziggo Sport. Mensen die een abonnement hebben op FOX Sports kunnen vanavond laat kijken naar een samenvatting in FOX Sports Vandaag.

Wordt het Frankrijk of Portugal? …en waarom!

Schermafbeelding 2016-07-10 om 09.59.52Het wordt Frankrijk, want:

Frankrijk won de laatste tien ontmoetingen met Portugal
Portugal verloor iedere wedstrijd die het ooit speelde in het Stade de France
De laatste zege van Portugal op Frankrijk stamt uit april 1975: 41 jaar geleden
Zelfs een finale in eigen land kon Portugal (2004) niet winnen.

Het wordt Portugal, want:

Dat land heeft Cristiano Ronaldo…

Voetbal op TV: Champions League van SBS 6 naar Veronica

Schermafbeelding 2014-04-28 om 18.36.07Nou… waar iedereen er net een beetje aan gewend was dat je niet meer naar de NOS, maar bij SBS moest zappen op Champions League-avonden, wordt het komend seizoen weer anders… De Champions League-wedstrijden zijn niet langer op SBS 6 te zien. Duels van het miljoenenbal blijven wel bij moederbedrijf SBS Broadcastig, maar het tv-concern heeft ervoor gekozen de wedstrijden in het nieuwe seizoen uit te zenden bij Veronica. Daarmee komt er na een jaar al een einde aan de Champions League bij de SBS 6. “We staan nog steeds achter de beslissing om de UEFA Champions League tot nu tot bij SBS6 uit te zenden”, laat CEO Peter de Mönnik weten aan het ANP. “Maar voor het komend seizoen ligt de situatie anders.”

FC Barcelona – Atletico Madrid: zou er iemand tevreden zijn?

Schermafbeelding 2014-05-12 om 09.21.002-1…

Commentator Leo Oldenburger vroeg het zich gisteren na de wedstrijd ook al af: zou er iemand echt tevreden zijn met deze uitslag? Barcelona weet dat het nog een hele zware dobber wacht bij de uitwedstrijd in Madrid. Dan was het toch lekkerder geweest om die kant op de gaan met een wat grotere voorsprong… En er zat natuurlijk meer in dan de 2-1 overwinning. Barca speelde immers lang tegen een mannetje minder en kreeg genoeg kansen om een derde goal te maken.

En wat betreft het Atletico van Diego Simeone… Dat had toch ook kansen op een beter resultaat, zeker tot die rode kaart voor Fernando Torres. Een oerdomme tweede gele kaart op het middenveld kostte de tweede club uit Madrid de veldbezetting, de voorsprong, de wedstrijd en dus misschien ook wel de kans op de halve finale.

Specialist kraakt Luciano Narsingh wegens halve aanloop

Schermafbeelding 2014-11-25 om 12.01.26Waar de meeste mensen vooral medelijden hebben met Luciano Narsing, die gisteren de beslissende strafschop miste tegen Atletico Madrid, is een oud-specialist een stuk harder… Pierre van Hooijdonk was dinsdagavond analist bij Ziggo Sport en liet geen spaan heel van Luciano Narsingh, die als enige een strafschop verprutste. ”Ik vind dit onbestaanbaar. je kunt een strafschop missen, maar neem verdomme gewoon een normale aanloop!”, foeterde ‘Pi-Air’ na afloop. ”Ik walg hier van…