Categorie: "Rudy’s topscorerslijst"

Huntelaar passeert Bergkamp op Oranje-topscorerslijst

Klaas-Jan Huntelaar was met twee doelpunten tegen Letland belangrijk voor Oranje in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Letland. Door zijn twee doelpunten passeert de Hunter Dennis Bergkamp op de all-time topscorerslijst van Oranje. Huntelaar maakte tegen Letland zijn 37e en 38e doelpunt in zijn interlandloopbaan. Daarmee passeert hij Bergkamp en komt hij terecht de derde plaats op de topscorerslijst van Oranje, twee doelpunten achter Patrick Kluivert.

Huntelaar loopt nog elf doelpunten achter op de topscorer aller tijden van Oranje. Dat is namelijk Robin van Persie, die gisteren ook trefzeker was tegen Letland.

Geen record Huntelaar: wel topscorer …en mooie mijlpaal

Als Klaas-Jan Huntelaar er gisteren (of de afgelopen kwalificatiewedstrijden) twee meer had gemaakt, had hij een mooi record uit de boeken geschoten. Dat van de meest trefzekere speler aller tijden in een EK-kwalificatiereeks te worden. Dat record stond nog op naam van de Noord-Ier David Healy. In de kwalificatiecampagne voor het EK van 2008 was hij dertien keer trefzeker. Huntelaar bleef steken op twaalf.

Huntelaar: Schalke 04?

Huh? heel veel gekker moet het toch ook niet worden! Nou wil ook Schalke 04 Klaas-Jan Huntelaar inlijven. Huntelaar, die bij Ajax niet voor minder dan dertig miljoen euro mag vertrekken, weet zich behalve Schalke ook in de belangstelling van onder meer Real Madrid, Manchester United en Juventus.

Louis van Gaal: ‘Danny Koevermans zou nu alles spelen’

Danny Koevermans had van AZ-coach Louis van Gaal helemaal niet weg gehoeven… Sterker nog, als je Van Gaal mag geloven, zou de aanvaller bij AZ waarschijnlijk bijzonder veel hebben gespeeld / spelen dit seizoen. "Maar hij wilde zelf weg. Hij kreeg niet de garantie dat hij basisspeler zou zijn, maar die geef ik niemand. Een

Huntelaar (Ajax) evenaart Mols (Feyenoord)

Echt een rond aantal goals leverde het hem niet op, maar Klaas-Jan Huntelaar heeft dit weekend met zijn goal tegen Roda wel een zekere mijlpaal behaald. De spits evenaarde met zijn doelpunt namelijk Feyenoorder Michael Mols. Beide spelers hebben nu 92 eredivisiedoelpunten gemaakt. Daarmee zijn ze nu samen koploper van alle spelers die nog actief zijn. (overigens

Mag Klaas-Jan Huntelaar geen pingels meer nemen?

OEF! Zelfs als het doel gisteren een meter hoger was geweest, dan was 'ie er niet in gegaan, de penalty van Klaas-Jan Huntelaar tegen Roda JC. En dat was niet voor het eerst… Reden voor de spits om zich hardop af te vragen of het geen tijd is dat iemand anders de strafschoppen neemt bij Ajax. Van de laatste acht penalty's die de spits nam, miste hij er namelijk drie.

Wil Alves Nederlander worden?

Een maatje van me had het er gisteren over dat Afonso Alves misschien wel eens Nederlander zou kunnen worden om op die manier zeker van de partij te kunnen zijn op het EK 2008. Ik heb hem maar voor gek verklaard want Alves speelt mijns inziens toch echt gewoon voor Brazilië. Bovendien is hij wel een beetje klaar met Nederland als je het mij vraagt.