Categorie: "Play-offs"

Oranje: beschermde status voor play-offs (…als we die halen…)

Schermafbeelding 2014-03-03 om 23.23.41Voorlopig staan er eerst nog drie wedstrijden op het programma in de poule, die we zonder kleerscheuren moeten doorkomen en waarbij het Nederlands elftal de derde plek vast moet zijn te houden, maar als dat lukt, wacht een relatief makkelijke loting mocht Oranje play-offs nodig hebben om zich te plaatsen voor het EK 2016. Oranje krijgt een beschermde status voor de beslissingswedstrijden. Naast de negen groepswinnaars en negen nummers twee, plaatst de beste nummer drie zich rechtstreeks voor het eindtoernooi in Frankrijk. De Europese voetbalbond (UEFA) maakt bekend dat bij de play-offs tussen de overige nummers drie gebruik wordt gemaakt van een geplaatste en niet geplaatste status op basis van de UEFA-ranking.

Poll: gaan Ajax en AZ het redden in de voorronde Europa League?!

Schermafbeelding 2015-08-07 om 19.23.12Bij de poll, rechtsonder op deze pagina, kun je laten weten hoe jij er over denkt…

Weet Ajax de 1-0 overwinning uit de thuiswedstrijd met een goed resultaat in Tsjechië om te zetten in het bereiken van de Europa League, ten koste van Jablonec?

En/of slaagt AZ er in de 3-2 nederlaag tegen het Roemeense Astra Giurgiu teniet te doen en zo (ook) door te gaan in Europa?

Onderzoek naar doodschop Labyad bij Vitesse – Heerenveen

Schermafbeelding 2013-12-02 om 19.50.21Iedereen, maar dan ook iedereen die het gezien heeft, zal toch meteen moeten beamen dat het donkerrood had moeten zijn, die trap van Zakaria Labyad tegen Heerenveenspeler Mark Uth. De aanklager van de KNVB is een onderzoek gestart naar de charge. Labyad moet vrezen voor een flinke schorsing, nadat hij zijn noppen in het bovenbeen van Uth plantte. Arbiter Bas Nijhuis bestrafte de ingreep van Labyad in zijn geheel niet, waardoor de KNVB alsnog in actie kan komen. Volgens Labyad was er geen opzet in het spel.

Vitesse naar finale Play-Offs

Schermafbeelding 2013-05-07 om 19.29.27Vitesse is de eerste ploeg die in de finale van de Play-offs staat. Na de 1-2 overwinning in (en tegen Zwolle) was het 1-1 gelijkspel van vandaag genoeg om door te gaan. Daarin ontmoet de ploeg van Peter Bosz Feyenoord of Heerenveen. Die twee ploegen spelen straks tegen elkaar, waarbij de Friezen de beste papieren hebben na de 1-0 overwinning van afgelopen donderdag.

LIVE: Vitesse – Zwolle en Feyenoord – Heerenveen (play-offs)

Schermafbeelding 2014-04-16 om 18.48.19Het is heerlijk weer, dus ik geef je geen ongelijk als je op deze eerste pinksterdag lekker buiten bent, maar als dat nou niet zo is, dan kun je natuurlijk ook vandaag kijken naar het nodige live voetbal op televisie. Op FOX Sports kun je nu al kijken naar Vitesse – PEC Zwolle, waar de thuisploeg diep in de eerste helft momenteel op een 1-0 voorsprong staat. En dat zou natuurlijk na de 1-2 in Zwolle donderdag ruim voldoende zijn om de finale van de play-offs om het laatste Europese ticket te bereiken.

De Play-offs: het programma

Schermafbeelding 2014-02-05 om 10.30.20Vanavond is het zover, dan nemen Heerenveen en Feyenoord en PEC en Vitesse het tegen elkaar op in de play-offs om het laatste Europese ticket. Maar er zijn natuurlijk nog meer play-off-wedstrijden op komst, want de strijd om promotie/degradatie is nog in volle gang. NAC Breda begint de play-offs om niet te degraderen uit de eredivisie vrijdag 22 mei met de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Het duel in Venlo begint om 20.45 uur. Drie dagen later, op maandag 25 mei, treffen de Bredanaars de Limburgers om 16.45 uur in eigen huis.

Feyenoord-aanvoerder Jordy Clasie heeft nog vertrouwen in goede afloop

Schermafbeelding 2014-02-05 om 10.30.20De resultaten en het spel van de afgelopen weken geven er niet echt aanleiding toe, maar Feyenoord-aanvoerder Jordy Clasie denkt niet dat zijn ploeg de play-offs nodig heeft om Europees voetbal veilig te stellen. Zondag gaan de Rotterdammers op bezoek bij PEC Zwolle. Alleen een zege is genoeg om sowieso op de derde plaats te eindigen. AZ hijgt Feyenoord in de nek met evenveel punten (59). Maar ook Vitesse, dat 57 punten heeft, maakt nog kans op plek drie. “Voor mij zijn de play-offs geen optie, dat zou een drama zijn. Daar moeten we niet aan denken. We hebben nog één kans”, beseft de middenvelder zich in gesprek met RTV Rijnmond. “We hebben het in eigen handen. Ik heb het gevoel dat het wel goed komt.”

Chery helpt Groningen aan Europa en praat over overgang naar Ajax

Schermafbeelding 2014-05-19 om 10.43.29De afgelopen jaren is de situatie tussen FC Groningen Ajax steeds een beetje meer onder druk komen staan door de overgang van diverse spelers van de Trots van het Noorden richting hoofdstad. Mogelijk komt daar een nieuw hoofdstuk bij: Tjaronn Chery was gisteren de grote man bij FC Groningen in de beslissende barragewedstrijd om Europees voetbal tegen AZ. Chery is een belangrijke speler voor de Groningse club, (waar hij pas een jaar onder contract staat) maar denkt ook aan een stapje hogerop en doet een open sollicitatie bij Ajax. “Laat ik vooropstellen dat ik het naar mijn zin heb bij FC Groningen en zeker niet weg wil”, laat Chery weten aan Fox Sports. “Europees voetbal spelen met deze jongens is fantastisch, maar ik moet ook aan mezelf denken.

Excelsior en Groningen doen goede zaken, Dordrecht doet zichzelf te kort

Schermafbeelding 2014-04-16 om 18.48.19Zoooo… dat was een avondje play-off voetbal. Grootste winnaar van de avond lijkt Excelsior. De Kralingers wonnen thuis met 2-0 van RKC en vooral de manier waarop dat gebeurde, maakte indruk. De bezoekers kwamen geen moment in de wedstrijd en gingen kansloos ten onder tegen Excelsior, dat door de zege dichtbij promotie komt. Ook FC Dordrecht had vandaag een grotere stap richting Eredivisie kunnen zetten, maar de Schapenkoppen waren sterker, maar verspeelden op bezoek bij regiogenoot Sparta twee keer een voorsprong, waardoor ook de club uit Rotterdam West nog mag hopen op een stapje hogerop.

Scheidsrechters voor de play-offs zijn bekend

Schermafbeelding 2014-05-12 om 20.44.11Nou… de deelnemers aan de play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie weten waar ze aan toe zijn. Kevin Blom is door de KNVB aangewezen als scheidsrechter bij het eerste deel in het tweeluik tussen AZ en FC Groningen op donderdagavond. De return van het laatste play-off duel, voor een ticket in de Europa League, in Groningen wordt zondagmiddag geleid door Björn Kuipers. In de strijd om de laatste twee plaatsen voor de eredivisie tussen Sparta Rotterdam en FC Dordrecht is Pol van Boekel aangewezen om te fluiten. De return in Dordrecht staat onder leiding van Pieter Vink.