Feyenoord-aanvoerder Jordy Clasie heeft nog vertrouwen in goede afloop

De resultaten en het spel van de afgelopen weken geven er niet echt aanleiding toe, maar Feyenoord-aanvoerder Jordy Clasie denkt niet dat zijn ploeg de play-offs nodig heeft om Europees voetbal veilig te stellen. Zondag gaan de Rotterdammers op bezoek bij PEC Zwolle. Alleen een zege is genoeg om sowieso op de derde plaats te eindigen. AZ hijgt Feyenoord in de nek met evenveel punten (59). Maar ook Vitesse, dat 57 punten heeft, maakt nog kans op plek drie. “Voor mij zijn de play-offs geen optie, dat zou een drama zijn. Daar moeten we niet aan denken. We hebben nog één kans”, beseft de middenvelder zich in gesprek met RTV Rijnmond. “We hebben het in eigen handen. Ik heb het gevoel dat het wel goed komt.”

Maar Feyenoord verkeert in een dipje, want in de laatste vier duels werden slechts twee punten behaald. Afgelopen maandag werd de ploeg van trainer Fred Rutten met 1-4 verslagen door Vitesse. “De dagen erna zijn nooit leuk, maar we moeten de knop omzetten. Vier weken op rij hebben we het laten liggen.” Een collectief overleg was nodig. “Logisch na deze mindere weken. Even elkaar in de ogen aankijken, duidelijkheid scheppen naar elkaar over wat er is gebeurd en wat er moet gebeuren om zondag wel te winnen. We moeten uitstralen dat we een team zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.