Het is niet best gesteld met de conditie van de Nederlandse scheidsrechters

Schermafbeelding 2015-09-06 om 10.36.09Er wordt gezegd dat het niet te maken heeft met overgewicht na de zomerstop, maar mogelijk is het toch een zorgelijke ontwikkeling: veel Nederlanders scheidsrechters hebben op dit moment een ondermaatse conditie. Nadat eerder eredivisiescheidsrechters Ed Janssen en Jeroen Manschot zakten voor de nieuwe conditietest van de KNVB, bleek de schade bij arbiters uit Groep A (Jupiler League & Tweede Divisie) veel groter. Maar drie van de elf deelnemers slaagden voor de test. Vier scheidsrechters zakten, twee scheidsrechters haakten door een blessure tijdens de beproeving af en twee anderen waren te geblesseerd om de meting überhaupt te lopen. Tijdens de test moeten deelnemers sprints van 75 meter binnen een bepaalde tijd afleggen.

Volgens een woordvoerder van de KNVB is er weinig reden tot paniek. “De scheidsrechters lopen een nieuwe FIFA-test, die onwennig en zwaarder is. Veel deelnemers gaven aan de test woensdag alweer opnieuw te willen lopen, omdat ze de afgelopen keer voor hun gevoel te hard van start gingen. Dus er is geen sprake van overgewicht na de vakantie. Vier dagen na je eerste test ben je namelijk niet opeens wel fit”, aldus de woordvoerder in gesprek met De Telegraaf.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.