Categorie: "tifo"

Foppe de Haan krijgt rollator van Cambuurfans

Nog een weekje, dan staat de Friese kraker op het programma: SC Heerenveen neemt het volgende week zondag op tegen SC Cambuur en de supporters van de Leeuwarders hebben het vuurtje voor die derby alvast op een ludieke wijze opgevoerd. Na het duel tussen Willem II en Heerenveen van zaterdagavond (2-2) plaatsten fans van Cambuur een rollator bij het Koning Willem I stadion. Daarop lag een A4’tje met de tekst ‘Voor Foppe… Tot volgende week’. Er hing ook een vaantje van Cambuur aan het looprek en er lag maandverband bij.

 

KNVB en overheid willen af van combi- en clubkaarten in het voetbal

Een vooruitstrevend plan, of: gaan we terug naar een stukje normalisatie n het betaald voetbal? Er komen proeven waarbij mensen zonder clubkaart naar wedstrijden kunnen en zonder combiregeling naar uitwedstrijden in het betaald voetbal kunnen reizen. Minister Van der Steur van Justitie heeft daarover afspraken gemaakt met de KNVB, het OM, de politie en de clubs schrijft de NOS. Hij wil de veiligheidsmaatregelen aanpassen. Bij de combiregeling kunnen supporters niet zelfstandig naar het stadion reizen. Ze kunnen alleen met een groepsreis vanuit de stad van hun club reizen. Zonder een clubkaart is het op dit moment niet mogelijk om een kaartje te kopen voor een voetbalwedstrijd.

KNVB BEKER; de loting voor de halve finales

Meest voor de hand liggend lijkt een finale tussen FC Twente en FC Groningen, waarbij een volksverhuizing gegarandeerd lijkt.  Trouwens, ook PEC Zwolle heeft natuurlijk vorig jaar bewezen dat het met een mooie grote blauwwitte stoet naar de Kuip komt als de finale wordt gehaald. Enige vreemde eend in de bijt is eerlijk gezegd Excelsior. Dit zouden bij een finale op een paar kilometer van hun thuisbasis spelen, maar het is maar de vraag hoeveel supporters de Kralingers zouden meenemen naar Rotterdam Zuid…

De halve finales:

FC Twente – PEC Zwolle       en       FC Groningen – Excelsior

Twentefans spreken spelersgroep toe bij training

Tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop zaten er nog een aantal met witte zakdoekjes te zwaaien (totdat hun ploeg in de blessuretijd toch nog langs WIllem II wipte) en opnieuw hebben supporters van FC Twente hebben de selectie laten weten dat het anders moet. Ze hebben gisteren een flyer aangeboden waarin ze de spelers van de club oproepen om met meer passie en overtuiging te spelen. “Ze waren onder de indruk”, zegt Ufuk Ermis, voorzitter van de supportersvereniging Vriendenkring. Ermis was met een paar trouwe supporters naar de afsluitende training voor de beladen derby met Heracles gekomen om de spelers toe te spreken. “Ze waren muisstil”, zegt hij. “Ik vertelde hoe de supporters het spel van de laatste tijd ervaren. De bal gaat te vaak breed en de fans missen bezieling.” De voorzitter droeg ook een oplossing aan om ervoor te zorgen dat de fans weer als een man achter de ploeg gaan staan. “Ik vertelde ze dat ze zich vooral in het eerste kwartier moesten laten zien. Meteen ervoor gaan. Dan komt er vanzelf sfeer en gaat iedereen achter de ploeg staan.”

Vraag om meer kaarten Feyenoord Europa League-duel in Rome lijkt meer dan terecht

Al voordat de kaartverkoop voor de Rotterdamse fans van start ging, heeft Feyenoord twee weken geleden een verzoek neergelegd om extra kaarten te krijgen. Terecht blijkt nu. Feyenoord hoopt extra kaarten voor het bezoekersvak los te weken voor het Europa League-duel met AS Roma.  De Rotterdamse club verkocht voor het uitduel al 3415 kaarten, vanaf komende zaterdag mogen ook seizoenkaarthouders die niet in het bezit zijn van een uitkaart proberen een van de 185 overgebleven toegangsbewijzen te kopen voor het duel in Rome. Feyenoord heeft AS Roma om veertienhonderd extra kaarten gevraagd, is in afwachting van een antwoord uit Italië, maar lijkt zich eventueel al druk te moeten maken om nog meer tickets.