Categorie: "hooligans"

UEFA onderzoekt ook wangedrag Belgische fans op EK

Het EK staat al vol van incidenten en ellende, waar Engelsen, Fransen, Polen en Russen eerder al door de UEFA werden gestraft, komen daar nu steeds meer supporters bij. De UEFA heeft zijn handen vol aan de ongeregeldheden van de fans op het EK, nu zijn de Belgen en de Hongaren aan de beurt volgens de Europese bond. De disciplinaire commissie van de UEFA gaat het gedrag van de Belgische fans en de Hongaarse fans onderzoeken. En dus moeten die landen vrezen voor de straf. Het wangedrag van beide supportersgroepen wordt flink onder de loep genomen. De fans van Hongarije gingen in het duel met IJsland over de schreef, ze gingen op de vuist met de aanwezige stewards en staken vuurwerk af richting het speelveld. De Belgische fans die de 3-0 overwinning  reageerden met het afsteken van vuurwerk om de overwinning te vieren, hebben er voor gezorgd dat ook hun land onder de loep wordt genomen.

Supportersgroep Vak 410 stopt bij Ajax

Ajax is een suppertersgroep armer. De club bracht onlangs het bericht naar buiten dat het de supporters van VAK410 naar de onderste ring van de Amsterdam ArenA wilde verplaatsen. Dit leidde toen tot de nodige onvrede onder de fans die normaal een hoek bovenin het stadion bezetten en na lang twijfelen heeft de groep besloten zichzelf op te heffen. Volgens de supportersgroep trok Ajax de regels in de afgelopen twee jaar steeds strakker aan en raakte het vak door stadionverboden en het vertrek van leden alsmaar leger. Een verhuizing naar een veel groter vak in de onderste ring zag VAK410 dan ook niet zitten:

KNVB: flinke boete en lege vaken bij Ajax – Feyenoord

Het heeft allemaal een tijdje geduurd, maar de KNVB heeft Ajax een schikkingsvoorstel gedaan van een boete van 10.000 euro vanwege de pop die Kenneth Vermeer moest voorstellen tijdens de Klassieker. Bovendien moet Ajax volgend seizoen tegen Feyenoord twee vakken leeg houden. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord in februari was er in het publiek een pop te zien die Kenneth Vermeer aan een strop moest voorstellen. De doelman maakte in 2014 de overstap van Ajax naar de rivaal uit Rotterdam. Naast de boete wil de KNVB dat Ajax de vakken 424 en 425 (voorheen vak 410) leeg houdt tijdens de eerstvolgende thusiwedstrijd tegen Feyenoord. Ajax heeft tot woensdag om te reageren. Ajax heeft het voorstel van de aanklager in beraad, zo laat de koploper van de eredivisie weten.

Stadionverboden na ‘muntjesgate in Madrid’

PSV heeft inmiddels vier stadionverboden uitgedeeld aan de fans, die in Madrid waren betrokken bij incidenten met bedelaars. Een aantal van hen gooide met muntjes naar de vrouwen, op het Plaza Mayor. De club heeft stadionverboden voor de duur van 12 tot 36 maanden uitgevaardigd.

PSV had vijf namen van betrokkenen en dat aantal is inmiddels uitgebreid tot zes. Een van deze zes heeft zich nog niet gemeld en zijn seizoenskaart is inmiddels ingetrokken. Daarnaast is PSV op zoek naar een zevende betrokkene. Het gaat om een man die bedelaars geld zou hebben gegeven, terwijl ze zich moesten opdrukken.

Brabantse jacht op “nieuwe bommengooier van Oss”

Ik was erbij, destijds in De Kuip bij de wedstrijd tussen het Nederlands Elftal en Cyprus. De wedstrijd die dik werd gewonnen, maar die zonder publiek omdat een of andere mafkees een vuurwerkbom op het veld gooide: de man die de geschiedenis in ging als ‘de bommengooier uit Oss’. Het lijkt er op dat er een nieuwe malloot uit die Brabantse plaats is… NAC en FC Oss slaan de handen ineen om de dader(s) op te sporen die de vuurwerkbom vrijdagavond vanuit het uitvak heeft gegooid. De vuurwerkbom ontplofte halverwege de tweede helft bij een 4-0-stand vlak achter een rijtje fotografen die op de korte zijde zaten achter het doel in het NAC stadion. Enkele geschrokken fotografen overwegen om aangifte te doen tegen de vandalen. NAC en FC Oss hebben inmiddels aangekondigd de dader(s) hard te willen straffen. Beide clubs zijn de beelden aan het analyseren en werken nauwgezet samen. NAC won de wedstrijd vrijdag overigens simpel met 5-0.

Betaald voetbal slaat handen ineen tegen scheldkoren

Na alle schandalen, incidenten, bedreigingen en andere vervelende zaken in en rond het voetbal is het ook wel eens goed om te lezen dat er wel degelijk iets tegen wordt ondernomen. Betaald voetbalclubs, KNVB en Eredivisie CV hebben afgesproken sneller en kordater op te treden tegen scheldkoren in het voetbal. Dat is het resultaat van de bijeenkomst die 18 februari, op initiatief van de clubs, plaatsvond. De reden is dat iedereen baalt van de incidenten in het voetbal van de afgelopen periode, en meer willen doen om deze misdragingen tegen te gaan. Vanaf dit weekeinde vragen clubs direct bij kwetsende en discriminerende scheldkoren de supporters met dit gedrag te stoppen. Indien de scheldkoren dan alsnog doorgaan, wordt de wedstrijd stilgelegd. 

Vermeer-poppenmaker is bekende van politie en justitie

De Ajax-supporter die bij de klassieker Ajax-Feyenoord een pop ophing die Feyenoorddoelman Kenneth Vermeer moest voorstellen, is een bekende van politie en justitie. Het gaat om een 26-jarige man uit Wageningen. Hij zal zich voor de snelrechter moeten verantwoorden, heeft het OM bekendgemaakt. Het Openbaar Ministerie zal morgen aan de rechter-commissaris vragen hem langer vast te houden. De 26-jarige man wordt verdacht van bedreiging. Hij heeft inmiddels ook een stadionverbod gekregen.

Feyenoorder Vejinovic met de dood bedreigd…

Lekker weekendje voor het Nederlandse voetbal… Eerst zaterdag al die vuurwerkbom die ontplofte toen een Cambuur-steward er met haar voet op stond en nu dit weer: De politie heeft zeven mensen opgepakt die een speler van Feyenoord zouden hebben bedreigd met de dood. Marko Vejinovic zou zaterdagavond door de groep Rotterdammers zijn bedreigd. De bedreigingen houden mogelijk verband met de slechte resultaten van Feyenoord. Het elftal verloor de laatste vijf wedstrijden; een negatief clubrecord. Vejinovic is met een transfersom van 3,5 miljoen euro de duurste Feyenoord-aankoop dit seizoen. Hij werd vorig jaar nog opgeroepen voor het Nederlands Elftal, maar verkeert momenteel in een vormcrisis.

Gudelj vergelijkt Feyenoord-Ajax met ‘oorlog’ Servië en Albanië

Nog een paar uurtjes, dan staat de tweede Klassieker van dit seizoen op het programma. is ook de tweede Klassieker voor Nemanja Gudelj. Feyenoord en Ajax staan zondagmiddag om 14.30 tegenover elkaar. De middenvelder plaatst derby van zondag wel in perspectief. De interland tussen Servië en Albanië, ontstond in een ware veldslag nadat een drone met een Albanese vlag op het veld belandde. “Dat was oorlog”, vertelt Gudelj tegen het AD.  ”Dan relativeer je de vijandigheid in De Kuip wel…