Categorie: "FC Twente"

Feyenoord lijkt Ajax en PSV te kloppen op de transfermarkt

Het lijkt er sterk op dat Feyenoord binnenkort Edison Flores aan de selectie kan toevoegen. De 22-jarige linksbuiten van Universitario de Deportes uit Peru geniet al langere tijd belangstelling van verschillende clubs uit de Eredivisie, maar nu meldt het Peruviaanse Libero dat de club uit Rotterdam-Zuid dicht bij de definitieve transfer van de aanvaller is. Overigens is de komst nog allerminst zeker, want er zijn de afgelopen tijd al meerdere berichten geweest over mogelijk definitieve transfers. In juni berichtte datzelfde Libero nog dat PSV en Bayer Leverkusen jacht maakten op Flores en vier dagen geleden leek het erop dat Ajax de concurrentie had afgetroefd…

Wat wordt het voor Hakim Ziyech? AS Roma of toch de Premier League?

We vragen het ons bij elkaar al meer dan een jaar af: waar ligt de toekomst van Hakim Ziyech? Het zou zomaar kunnen dat hij naar de Premier League vertrekt. De Engelse promovendus Burnley is volgens Voetbal International bereid om ver te gaan voor de 23-jarige spelmaker van FC Twente. Twente heeft de eerste gesprekken met Burnley al achter de rug, meldt het weekblad vrijdag. De club die afgelopen seizoen kampioen werd in het Championship wil Ziyech het liefst zo snel mogelijk toevoegen aan de selectie. Burnley zou bereid zijn om een ‘flinke transfersom’ te betalen, maar een exact bedrag wordt niet genoemd. Twente verlangt tussen de tien en vijftien miljoen euro voor de Marokkaans international.

Zeker Jupiler League… De Graafschap ziet af van spoedappèl

Het gedegradeerde De Graafschap spant geen spoedappel aan tegen de weigering van de kortgedingrechter in Utrecht om de club als negentiende toe te laten tot de eredivisie. ,,Wij willen het als clubleiding niet op ons geweten hebben dat clubs en supporters nog langer in onzekerheid blijven zitten over de competitieplanning”, zei commercieel directeur Martine Zuil dinsdag. De voetbalclub uit Doetinchem gaat vooralsnog wel door met een bodemprocedure. De Graafschap degradeerde afgelopen seizoen via de nacompetitie uit de eredivisie. De ‘Superboeren’ kregen echter hoop op een langer verblijf op het hoogte niveau nadat FC Twente wegens financieel wanbeleid door de licentiecommissie van de KNVB was teruggezet naar de Jupiler League. FC Twente wist via een hoger beroep lijfsbehoud in de eredivisie af te dwingen, waarna De Graafschap zonder succes naar de rechter stapte.

Groot feest in Enschede: FC Twente blijft in Eredivisie

Het is feest in Tukkerland: FC Twente kan geluk niet op na uitspraak beroepscommissie FC Twente heeft met succes bij de beroepscommissie aan de mouw getrokken, vrijdagmiddag werd de club toegezegd volgend seizoen in de Eredivisie te blijven. Geheel ongeschonden komen de Tukkers niet uit de strijd, want een boetebedrag van 181 duizend euro moet nog wel worden voldaan na het overtreden van een aantal reglementen.

Hieronder de gehele verklaring van de KNVB:

KNVB Conceptprogramma Eredivisie:

Het nieuwe Eredivisie-seizoen begint op vrijdag 5 augustus in Nijmegen. NEC speelt dan tegen PEC Zwolle. Dat blijkt uit het conceptprogramma van de KNVB dat dinsdagochtend is gepubliceerd. Landskampioen PSV gaat tijdens de eerste speelronde op bezoek bij FC Utrecht. Promovendus Sparta ontvangt Ajax, Feyenoord reist af naar FC Groningen. Voor aanvang van de competitie staat eerst nog de Johan Cruijff Schaal op het programma. Landskampioen PSV neemt het op zondag 31 juli in de Arena op tegen bekerwinnaar Feyenoord. Ook de eerste topwedstrijd van de jaargang 2016/17 is die tussen PSV en Feyenoord. De twee ploegen ontmoeten elkaar op 18 september in Eindhoven.

Medio december, tijdens speelronde zeventien, staat Ajax-PSV op het programma. De Klassiekers tussen Ajax en Feyenoord worden, volgens het conceptschema althans, gespeeld op zondag 23 oktober (Rotterdam) en zondag 2 april 2017 (Amsterdam). In het conceptschema van de KNVB wordt nog rekening gehouden met zowel De Graafschap als FC Twente. Het is nog onduidelijk of de Tukkers komend jaar op het hoogste niveau actief zijn. 

Niet PSV maar Swansea opeens belangrijke gegadigde voor Ziyech

De afgelopen dagen ging het vooral over de vermeende interesse van PSV in de beste Eredivisiespeler van afgelopen seizoen. Maar niet de landskampioen, en ook niet Middlesbrough of Hertha BSC, maar Swansea City wordt mogelijk de nieuwe club van Hakim Ziyech. Transferwebsite Calcio Mercato meldt woensdagavond stellig dat het uit betrouwbare bron weet dat de Premier League-club druk bezig is met de komst van de FC Twente-ster. Ted van Leeuwen, technisch manager van de Tukkers, liet eerder op de dag aan TC/Tubantia weten dat er beweging is rond Ziyech. De Marokkaans international heeft een topseizoen achter de rug en wil in de zomer sowieso de overstap maken naar een nieuwe club. Twente hoopt – naar verluidt – ongeveer tien miljoen euro te verdienen aan de linkspoot.

Transfernieuws: PSV ontkent Ziyech-interesse, maar waar rook is…

Willen ze hem nou wel of willen ze hem nou niet? Waar diverse media gisteren meldden dat PSV interesse zou hebben in Hakim Ziyech. Vrijwel direct na het nieuws van Voetbal International heeft Omroep Brabant het PSV-gerucht rondom Ziyech tegengesproken. ‘Onzin’, zo zou het Eindhovense kamp hebben gereageerd tegenover het regionale medium.

Volgens VI zou PSV hebben geïnformeerd naar de vraagprijs van Ziyech. De Eindhovense interesse zou dusdanig serieus zijn dat de club op korte termijn met de Marokkaanse international om de tafel wil zitten. Daarin is PSV overigens niet de enige. Ook Middlesbrough, Fenerbahçe, Galatasaray, Hertha BSC en Borussia Dortmund worden genoemd als geïnteresseerde clubs.

KNVB en FC Twente achter gesloten deuren: besloten zitting op geheime locatie

Als je FC Twente-supporter bent, denk ik dat het echt iets is waar je iedere dag mee bezig bent, maar voor de meeste andere voetballiefhebbers lijkt het momenteel allemaal wat rustiger rond het noodlijdende FC Twente. Toch gebeurt er links en rechts nog best wel het één-en-ander. Gisteren bijvoorbeeld stonden FC Twente en de licentiecommissie van de KNVB lijnrecht tegenover elkaar, deze keer tijdens de beroepscommissie licentiezaken van de voetbalbond. Alles gebeurde maandagavond in het geheim. Maandag was er sprake van een besloten zitting, op een geheime locatie. Ook namen van commissieleden zijn niet bekendgemaakt. Inhoudelijke mededeling worden niet bekendgemaakt. Volgens De Telegraaf nam de KNVB het initiatief om alles in het geheim te doen.

Bizar: FC Twente lijkt opeens toch te degraderen naar de Jupiler League

Bizar nieuws uit de voetbalwereld: als het aan de licentiecommissie van de KNVB ligt, komt FC Twente volgend seizoen uit in de Jupiler League als straf voor het financiële wanbeleid in de afgelopen jaren. Dat voorstel is gedaan aan de Centrale Spelersraad, die een niet-bindend advies kan uitbrengen. De tukkers bekijken of ze tegen de harde maatregel van de licentiecommissie van de KNVB in beroep kunnen gaan. FC Twente zou in eerste instantie op 9 mei al horen wat de licentiecommissie vindt van de plannen om de financiële problemen te herstellen. De commissie vroeg echter om uitstel om de door de club aangeleverde documenten te kunnen beoordelen. FC Twente diende op 1 mei de herziene jaarrekening van 2014-2015 en de halfjaarcijfers van 2015-2016 in bij de KNVB.