Zeker Jupiler League… De Graafschap ziet af van spoedappèl

Het gedegradeerde De Graafschap spant geen spoedappel aan tegen de weigering van de kortgedingrechter in Utrecht om de club als negentiende toe te laten tot de eredivisie. ,,Wij willen het als clubleiding niet op ons geweten hebben dat clubs en supporters nog langer in onzekerheid blijven zitten over de competitieplanning”, zei commercieel directeur Martine Zuil dinsdag. De voetbalclub uit Doetinchem gaat vooralsnog wel door met een bodemprocedure. De Graafschap degradeerde afgelopen seizoen via de nacompetitie uit de eredivisie. De ‘Superboeren’ kregen echter hoop op een langer verblijf op het hoogte niveau nadat FC Twente wegens financieel wanbeleid door de licentiecommissie van de KNVB was teruggezet naar de Jupiler League. FC Twente wist via een hoger beroep lijfsbehoud in de eredivisie af te dwingen, waarna De Graafschap zonder succes naar de rechter stapte.

De club legt zich neer bij een plek in de Jupiler League, maar verwacht van de KNVB een serieus gebaar omdat de bond volgens De Graafschap grote fouten heeft gemaakt. De voetbalbond heeft toenadering gezocht en wil praten op voorwaarde dat De Graafschap de juridische strijd staakt, maar daar wil de club niet aan voldoen. ,,Wij verwachten van de KNVB een redelijke tegemoetkoming en de toezegging dat de nu ontstane chaos nooit meer voorkomt”, aldus Zuil. Als de KNVB de club niet tegemoet komt, gaat de bodemprocedure verder om via de rechter een uitspraak te forceren over het optreden van de KNVB in het proces rond de licentie van FC Twente.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.