Categorie: "Oranje op weg naar EK 2008"

EK routeplanner: plan uw route naar Bern

Heb je geen tomtom of andere routeplanner, maar wel plannen om straks/vanavond/morgenochtend af te reizen naar het EK? Dan moet je zo maar even een kijkje nemen op ANWB.nl. Speciaal voor oranjefans, die zelf met de auto gaan, heeft de ANWB de Routeplanner op de site zo ingesteld dat het Wankdorf stadion (Stade de Suisse) in Bern de eindbestemming is. En dat is niet alleen handig voor het duel van morgenavond, maar natuurlijk ook voor Nederland – Roemenië. Die wedstrijd wordt immers ook in Bern gespeeld.

GOED NIEUWS: hoop voor Oranje voor straks!

Waar
ik vanmiddag al wist te melden dat het Nederlands elftal niet zo'n
beste staat van dienst heeft in wedstrijden tegen Italië, las ik net
toch ook wat gunstiger nieuws op de site van Voetbal International. Wat
blijkt namelijk: Oranje heeft een goede reputatie als het gaat om
eerste wedstrijden op EK's en WK's. Van de twaalf openingsduels op een
toernooi met een groepsfase verloor Oranje er maar één.

FILMPJE: OPGEWONDEN SILVIE VAN DER VAART IN HOTELKAMER!

Silvie
Mei eh… van der Vaart kan bijna niet meer wachten tot het EK ook voor
Nederland begint. De spelersvrouw is er in ieder geval helemaal klaar
voor. Voor de Duitse tabloid Bild houdt ze een soort internet-dagboek
bij, compleet met filmpjes. In dit filmpje vertelt ze op haar
hotelkamer op wat voor manier zij naar de wedstrijden van 'Raffie'
toeleeft. Ze laat haar nieuwe tas zien en ze showt de sjaal die ze
vanavond

Oranje op het EK, de spanning neemt toe…

Ja hoor… Ik heb me vanmiddag in het zweet lopen werken: ik heb oranje en rood-wit-blauwe vlaggetjes op lopen hangen bij mij vader in de tuin… Jij ook? Daar kun je een prijs mee winnen! Hou de komende dagen voetbal.blog in de gaten en zie hoe je een mooie beloning kunt krijgen voor het EK-waardig maken van je huis/tuin/straat/wijk/dorp!

IS ARJEN ROBBEN EEN AANSTELLER?

Tsja… ik hoor steeds vaker uitspraken van mensen om me heen die vinden dat Arjen Robben een piepert is. En nou is het natuurlijk wel zo dat hij altijd wat heeft, maar laten we wel wezen: daar kiest de aanvaller zelf natuurlijk ook niet voor. Ik ga er tenminste toch echt van uit dat hij zelf het aller-aller-allerliefste gewoon zou spelen tegen Italië. Wat vinden jullie van de stelling:
Is Arjen Robben een aansteller of niet?

De Cler, Huntelaar en Afellay: nooit verloren in Oranje!

Als ik Marco van Basten was, wist ik het wel, dan zou ik Tim de Cler, Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay lekker opstellen. De drie hebben namelijk een bijzonder gunstige balans wat betreft Oranje. De Cler, Huntelaar en Afellay verloren nog nooit een wedstrijd met het Nederlands elftal! Huntelaar en Afellay leden respectievelijk twaalf en vijf duels op rij geen nederlaag sinds hun eerste optreden in Oranje, terwijl De Cler sinds zijn debuut al vijftien duels ongeslagen bleef.

EK: ROBIN VAN PERSIE DOET NIET MEE!

Toen ik net in de auto naar huis reed, hoorde ik op Radio 1 een stukje van een persconferentie, waarbij Marco van Basten vertelde dat Robin van Persie maandagavond niet meedoet tegen Italië. De aanvaller heeft te weinig ritme om vanaf de aftrap mee te doen. Zonde, want laten we wel wezen, met een fitte Robin van Persie in de basiself, sta je er toch niet even iets beter voor.