Nieuwe tegenslag voor degradant Aston Villa: nu al uit de beker geknikkerd

Ik denk dat we voorzichtig kunnen stellen dat 2016 niet het jaar is van Aston Villa… De club in de schitterende shirts degradeerde uit de Premier League en heeft nu ook niet echt een lekkere start in de Championship, waarin het zondag verloor van Sheffield Wednesday. En nu een nieuwe dreun: Villa heeft namelijk gisteren de eerste ronde in de EFL Cup niet overleefd. Het tweede bekertoernooi van Engeland, dat de laatste jaren de Capital One Cup werd genoemd en voor die tijd de Carling Cup, ging voor the Villans van start met een uitwedstrijd tegen Luton Town. Die eindigde tot veler verrassing in een 3-1 nederlaag.
De avond begon nog prima voor Aston Villa, dat eind vorig seizoen degradeerde uit de Premier League. Jordan Ayew, die vorig jaar zevenmaal scoorde op het hoogste niveau, brak de score na een klein kwartier spelen open. Nog voor rust kwam Luton Town, dat meespeelt in de League Two en daar na één speelronde aan kop gaat, terug tot 1-1 via Jake Gray. Acht minuten na rust vergrootte Cameron McGeehan de feestvreugde voor the Hatters met de 2-1 voorsprong. Jores Okore verschalkte daarna nog zijn eigen doelman en maakte de missie schier onmogelijk voor Aston Villa, dat de competitie ook al niet goed was begonnen. Het team van Roberto Di Matteo verloor zondag met 1-0 bij Sheffield Wednesday.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.