Categorie: "EK 2008"

Cristiano Ronaldo: het mooiste plaatje van Portugal – Spanje?

Het is misschien een beetje flauw, en ergens is het zonde dat met Portugal gisteren misschien wel de meest briljante voetballer van dit moment (Messi is beter, maar Cristiano Ronaldo is origineler en heeft meer ‘unieke’ acties) uit het toernooi is geknikkerd, maar ik weet 100 procent zeker dat er in heel veel huizen in Nederland hard is gelachen om dit sippe gezicht van Ronaldo. En dat komt puur door zijn manier van doen: zijn gebaartjes, zijn overdreven gedoe, zijn egoisme. Cristiano Ronaldo heeft gewoon iets dat irritatie opwekt. En tsja… dan moeten mensen lachen als je wordt uitgeschakeld…

De zomer van de oranje leeuw: win een doos LION Peanut!

Wordt 2012 dé zomer van de Nederlandse Leeuw? Aan LION zal het niet liggen. De bekende candybar is deze zomer namelijk verkrijgbaar in een nieuwe variant, die helemaal inspeelt op de oranjegekte: de LION Peanut, met pinda’s als extra ingrediënt. Met een stevige bite is LION Peanut een lekker tussendoortje voor de enthousiaste Oranje-supporter, die wel wat extra energie kan gebruiken om zo nóg harder te kunnen brullen. En jij kunt nu een hele doos van deze heerlijke repen winnen!

Steve McClaren: Robin Hood?!

Eh… Voetbal International heeft vandaag een overzicht gemaakt met koppen die in de Engelse media zijn verschenen naar aanleiding van het kampioenschap van FC Twente. En natuurlijk zijn de Britten daarbij vooral vol van de rol van Steve McClaren. De trainer is de eerste Engelse coach sinds Bobby Robson (met FC Porto in 1996) die landskampioen wordt in het buitenland. En dat terwijl McClaren in eigen land nou niet echt bekend staat/stond als een succescoach. Dat komt vooral door het gemiste EK van 2008.

De plannen van Platini…

Iemand enig idee hoe het met Michel Platini is? Zo ongeveer een jaar geleden, in de aanloop naar het EK voetbal, stonden er met grote regelmaat plannen van de UEFA-baas in de media. Het maakte niet zo gek veel uit wat, over alles dat met voetbal te maken heeft, kwam Platini met de wildste plannen. Kinderen als oplossing voor voetbalgeweld, extra scheidsrechters… De laatste tijd is het echter een stuk stiller rond de Fransman. Of heeft hij allerlei dingen geroepen die ik even heb gemist?

Sneijder vs. Van Persie

Dat kon weleens gezellig worden, bij de eerstvolgende interland van het Nederlands Elftal. Er borrelt namelijk het één en ander binnen de selectie, dus ik denk dat Bert van Marwijk er misschien wel goed aan zou doen om vandaag even de telefoon te pakken en een paar spelers te bellen… Wie? Met name Robin van Persie en Wesley Sneijder.

EK winnen wordt nog moeilijker voor Nederland…

Tsja… Sorry van de kop boven dit artikel, maar dat is toch echt mijn eerste gedachte als het gaat over de plannen om met ingang van 2016 24 landen mee te laten doen aan EK's in plaats van 16. Toch gaat het echt gebeuren, want daarover is gisteren in Bordeaux overeenstemming bereikt door een commissie die daar over ging. Het besluit moet vandaag overigens nog wel worden bekrachtigd, op de tweede en laatste dag van het UEFA-congres.

Giovanni van Bronckhorst aanvoerder Oranje

Het Nederlands Elftal heeft een nieuwe aanvoerder. Bondscoach Bert van Marwijk meldde gisteren dat Giovanni van Bronchorst de opvolger van Edwin van der Sar, die na het afgelopen EK een punt achter zijn interlandloopbaan zette. Van Bronchorst (33) heeft de nodige ervaring met de aanvoerdersband. Hij is niet alleen aanvoerder van Feyenoord, hij verving Edwin van der Sar ook regelmatig als deze eens interlands liet schieten.