NOL DE RUITER OVER DE CHAOS OP WK 1990

Zoooowww… Nol de Ruiter, eind jaren’80-begin jaren ’90 assistent-trainer van het Nederlands elftal(*), doet in zijn boek: Nol – een levenslang pact met FC Utrecht een boekje open over het voor Nederland totaal geflopte WK van 1990. De Ruiter hield tijdens dat toernooi een dagboek bij, waarin hij zich in niet mis te verstane bewoordingen uitlaat over de toestanden bij Oranje.

Leo Beenhakker (“luchtballon, slecht voorbereid, publiciteitsgeil, weinig fatsoensnormen”) komt er niet al te best van af net als een aantal spelers. Zo noemt De Ruiter Ruud Gullit een vervelende jongen, was Ronald Koeman te dik, Frank Rijkaard niet vooruit te branden en gedroegen de Ajax-spelers zich een stuk onbeschofter dan de rest.

Klinkt als een spraakmakend boek dat de komende tijd best nog weleens voor wat ophef en reacties kan gaan zorgen in de Nederlandse voetbalwereld!

(*) misschien totaal interessant voor jullie, maar ik heb destijds als jong ventje zijn handtekening gevraagdDat blijft toch altijd mijn belangrijkste Nol de Ruiter-herinnering.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.