Cruijff: Jong Oranje-spelers moeten in Nederland blijven

Goed nieuws voor Feyenoord, Ajax en die andere Nederlandse clubs die de afgelopen maand spelers hebben afgestaan aan Jong Oranje, voor het EK -21 in Israël. Als het aan Johan Cruijff ligt, kunnen die clubs namelijk nog een tijdje genieten van hun talenten. Cruijff ziet in de verrichtingen van Jong Oranje op het EK onder-21 een bevestiging voor zijn pleidooi dat beloftes niet te vroeg moeten kiezen voor een buitenlands avontuur. ‘Het EK heeft duidelijk gemaakt dat op dit moment niemand de stap naar het buitenland kan maken. Niet één’, is de oud-international stellig in zijn column in De Telegraaf.

Cruijff herhaalde daarom zijn pleidooi dat beloftes niet voor hun 24ste verjaardag aan de slag gaan in het buitenland. ‘Deze generatie zal zich eerst verder in de Eredivisie moeten ontwikkelen en als dat goed gaat kan op een verantwoorde manier alsnog voor een mooie club worden gekozen. Het verschil tussen een goede en een slechte voetballer is zijn handelingssnelheid. Want als je iemand de tijd geeft, komt zo’n beetje iedereen goed uit de verf.Voetbal doe je niet alleen met je voeten, maar vooral met je hoofd. Je moet de bal beheersen en tegelijk de juiste beslissingen kunnen nemen. Verder moet je aanvoelen wanneer je vanuit jezelf moet handelen en wanneer vanuit het elftal.’

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.