Matig Ajax wint doelpuntrijk van Noren

Even een ouderwets potje scorebordjournalistiek: 5-2 uit winnen van de stugge Noren Ik Start, da’s een goeie prestatie. Maar het voetbal van de Amsterdammers was niet om over naar huis te faxen of wappen. Sneijder was vaak te traag, Emanuelson maakte verkeerde keuzes, Huntelaar schoot soms te zwak in (scoorde wel tweemaal) en zelfs Stam af en toe last van een Frank-de-Boertje. Zelfs Roger, het Dreh- und Angelpunkt van Ajax op het middenveld, was vaak hopeloos flegmatiek. Desondanks prijzenswaardig dat…

er wel lustig op los gescoord werd, technisch was Ajax duidelijk superieur aan de Noorse stormrammen. Toch een ‘appeltje-eitje’? Daarentegen vond ik Babel erg sterk acteren. Niet voor niets had hij drie assists. Toppertje!

Edoch heeft trainer Henk ten Cate tactisch gezien vast nog héél wat te mopperen. Zo. Nu weer naar dat sprankelende AZ kijken. Mooi gesprek hadden Tommie Egbers en Louis van Gaal trouwens voorafgaand aan het duel!

4 reacties op “Matig Ajax wint doelpuntrijk van Noren

  1. mezelf

    ja wat kan je hierover zeggen, matig voetbal maar toch de 2-5 winst, dit mag dan toch niet al te moeilijk zijn in Amsterdam straks, moeten alleen even los komen en weer eens serieus gaan voetballen en dan wordt het toch wel een makkie lijkt mij zo.

    ik voorspel in Amsterdam toch wel een ruime zege voor Ajax, 6-0

      /   Beantwoorden  / 
  2. xander

    tja,
    alleen babel had er zin in leek het.
    ben benieuwd of rosales zondag gewoon weer zal spelen. ten cate had volgens mij nog negen anderen kunnen wisselen op dat moment.

    overigens vind ik het erg jammer (ook al is dit een blog) dat je het gevoel hebt dat je het woord toppertje moet gebruiken. ik vinnet erg lelijk. nergens voor nodig. tog? bah. vies.

      /   Beantwoorden  / 
  3. mezelf

    lijkt mij een logische keuze dat Ten Cate zondag gewoon weer Rosales opstelt, zoals je zelf al zei speelde geheel Ajax een matige wedstrijd.

    maar het zou ook anders kunnen lopen, na de wissel Rosales – Babel bleek er wel iets meer pit in het Ajax te zitten, voornamelijk door het aanvallende en dreigende gedrag van de aanvaller, maar goed de tijd zal het leren.

    zolang we winnen is het allemaal goed, als er goed word gevoetbal moeten we winnen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.