In acht jaar tijd haalde Ajax maar vier punten in Utrecht

Henk ten Cate hoorde ik het zeggen op AT5: we moeten FC Utrecht maar eens op een andere manier gaan bestrijden in dat stadion van ze. Als je de cijfers ziet, is het wel nodig ook. Van de laatste 8 ontmoetingen, won FC Utrecht er zes. Alleen in 2005 won Ajax (0-2), en in ’98 speelde ze er gelijk. De laatste afgemeten zege dateert van 31 augustus 1997: 1-7 voor Ajax. Doelpuntenmakers: Babangida, 2x Ole Tobiasen (!!), Blind, Litmanen, Arveladze en Michael Laudrup. Tja, met zo’n team… Ik zie Ajax vandaag niet winnen in Utrecht zonder The Hunter(Data via VI.nl)

10 reacties op “In acht jaar tijd haalde Ajax maar vier punten in Utrecht

  1. Dennis

    Zonder de Hunter?? Ik ben een groot Huntelaar fan maar hebben we hem gezien de afgelopen weken? En toch is er veel gescoord.Zonder hem kan Ajax het dit seizoen dus wel. Het is alleen afwachten of Emanuelson en Heitinga weer van de blunders maken door niet mee te verdedigen. Das het enige probleem. Komt goed vandaag. Utrecht gaat eraan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. AJAXNSF

    Op het moment van schrijven staat het 1-2 in het voordeel van AJAX, maar er zijn nog 10 minuten te spelen.

    Heb even een vraag:
    weet je de cijfers ook van AJAX – utrecht? ben benieuwd hoe die verdeling is. utrecht is de laatste jaren een lastige tegenstander voor AJAX. zoals roda dat ook altijd is.

      /   Beantwoorden  / 
  3. AJAXNSF

    Belangrijke overwinning voor AJAX. Heb nog geen beelden gezien, maar ben erg benieuwd. Zeker naar die “knotsgekke” slotfase.

      /   Beantwoorden  / 
  4. eli

    Na vandaag op eerste positie!! En nu daar blijven tot het einde van de competitie.

      /   Beantwoorden  / 
  5. viktor

    die wilfred genee is dom heey:P zegt hij want vandaag zondag 1 november is sowieso een beladen dag want vandaag begint de gouden kooi..

    volgens mij is het tog egt 1 oktober hoor

      /   Beantwoorden  / 
  6. PSVrules

    Dit weekend is Ajax de grote winnaar en PSV een klein beetje. Ajax loopt 2 punten uit maar de kloof naar de nummer 1 is voor PSV met 1 punt gedaald.

      /   Beantwoorden  / 
  7. remco janssen

    @ajaxnsf: vorig seizoen won utrecht 4-1, jaar daarvoor 1-1. Vier keer daarvoor won Ajax in Arena van Utreg…

      /   Beantwoorden  / 
  8. Erwin Janssen

    Was zoals elke thuiswedstrijd aanwezig in de Galgenwaard. Ajax verdiende de overwinning. Ten Cate had een goed tactisch plan door de linkerkant open te houden waardoor de opbouw van Utrecht vooral via Cornelisse moest, hetgeen hij niet erg goed kan. Ajax had natuurlijk wel geluk bij de eerste 2 goals, daarbij had Utrecht natuurlijk nooit een penalty moeten krijgen. Klasse van de scheids (ben zn naam ff kwijt) dat ie zijn fout toegaf. Overigens was de scheids echt bedroevend. Niet dat ie partijdig was, maar hij floot echt slecht. Liet een stuk of 4/5 kaartwaardige overtredingen lopen terwijl hij geel gaf aan sneijder terwijl er volgens mij niks aan de hand was.

    Het mooiste waren de duels tussen Stam en Fortune. Prachtig! Vooral stam is een geweldige verdediger. Met hem heeft Ajax echt kans op het kampioensschap.

      /   Beantwoorden  / 
  9. heitinga is the best

    Kijk huntelaar is een goeie spits hij heefgt ajax ook wel gered in de moeilijke tijd maar het is nou niet zo dat ajax niet meer zonder huntelaar kan.OZ zie je maar we hebben ook zonder huntelaar gewonnen en dat hebben we wel vaker!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.