Braafheid-Huntelaar: zo zit het! (met filmpje)

Voor iedereen die het vorige week niet heeft meegekregen: de Europese voetbalbond UEFA heeft vrijdag de regels over het toewijzen van een eigen doelpunt vastgesteld. En dat is ook voor ons Nederlanders nog wel interessant, want hadden wij een tijdje geleden niet zoiets in de Eredivisie? Klaas-Jan Huntelaar

raakte in januri een doelpunt kwijt, omdat de KNVB zijn treffer in de wedstrijd tegen FC Twente (2-2) uiteindelijk aanwees als eigen doelpunt van Edson Braafheid. Tot onvrede van de Ajax-spits, die vond dat de regels hierover niet duidelijk zijn.

Nou Klaas-Jan (en andere spitsen): een schot op doel dat nog van richting wordt veranderd door een tegenstander, komt op naam van de schutter te staan. Een poging die naast dreigt te gaan en alsnog door een tegenstander tot treffer wordt gepromoveerd, wordt aangewezen als eigen doelpunt.

„Er is veel discussie over van richting veranderde doelpunten en wie die op zijn naam moet krijgen”, aldus UEFA-voorzitter Michel Platini. „We wilden daar duidelijkheid over krijgen, zodat de regels nu bij alle wedstrijden hetzelfde zijn.”

Bekijk ook eens dit filmpje

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

2 reacties op “Braafheid-Huntelaar: zo zit het! (met filmpje)

  1. JH

    Deze regel van de UEFA klinkt logisch, maar ik vraag me af hoe dat in de praktijk beoordeeld gaat worden. Ik neem aan door video beelden te analyseren. Daar kan je ook weer discussies over krijgen. Maar goed, we zullen zien..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Arno

    Haha, niet alleen Huntelaar baalt, ook Braafheid zal er niet zo blij mee zijn :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.