Ajax verslaat Heerenveen en moet/mag nu tegen FC Twente

Ook de tweede wedstrijd in de Play Offs om voorronde Champions League tussen Ajax en SC Heerenveen is geëindigd in een overwinning voor de Amsterdammers. In de Arena waren de mannen van Adrie Koster met 3-1 te sterk voor de Friezen, die al voor rust Michael Bradley kwijtraakten met een rode kaart (2x geel). In de allerlaatste seconde van de blessuretijd van de eerste helft maakte Kenneth Perez uit een penalty de bevrijdende 1-0 voor Ajax, dat daarvoor nog amper iets gecreëerd had.

Na rust werd het 2-0 (Rommedahl) en 3-0 (Perez) en kon Pranjic de eer redden voor Heerenveen.

Even in het kort de gevolgen van deze uitslag:

Ajax neemt het op tegen FC Twente om uit te maken wie voorronde Champions League gaat spelen en SC Heerenveen moet de degens kruisen met NAC in de strijd om UEFA cup of Intertoto-voetbal.

2 reacties op “Ajax verslaat Heerenveen en moet/mag nu tegen FC Twente

1. CarnavalFCT

Ach, het UEFACUP toernooi is toch een leuk evenement voor die rare jongens uit Amsterdam.