Ajax: teleurstellend…

Martin Jol mag dan inmiddels hebben gezegd dat hij tevreden is over de manier waarop Ajax gisteren heeft verdedigd en op die manier de nul heeft gehouden tegen FC Timisoara, maar de trainer kan toch onmogelijk een voldaan gevoel hebben, na het 0-0 gelijkspel in de eerste groepswedstrijd van de Europa League. En ook de mensen die na de 6-0 monsterzege op NAC van afgelopen zondag dachten weer even doelpuntjes te gaan kijken zullen met een zeer ontevreden gevoel naar huis zijn gegaan. Geen goal hebben ze gezien en alhoewel Ajax veruit de sterkere ploeg was (volgens mij is Timisoara één keer in de buurt van Stekelenburg geweest) was het spel niet echt overtuigend.

Er is nog geen man overboord voor de Amsterdammers, maar een beetje een valse start kun je het wel noemen natuurlijk.

22 reacties op “Ajax: teleurstellend…

  1. Ajax blogger

    Ja de Roemeense muur werd niet gesloopt, en dat moet je Ajax kwalijk nemen ja.
    Alleen moet je wel bedenken dat ze in de voorronde Champions league hele goede resultaten haalde met dit Roemeense muurtje.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ron

    Juist door die 6-0 verwacht iedereen dat het nu ook minstens 4-0 zou worden. Maar dit was een heel ander soort voetbal en ik ben zeker niet ontevreden!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. warco

      Niet ontevreden , maar wel een beetje teleurgesteld . De verdediging lijkt nu wel als een huis te staan , maar het middenveld en de aanval spelen nog steeds te gehaast en te onzorgvuldig . Ook van de vleugelspelers komt te weinig gevaar , en als dan ook Suarez zijn avond niet heeft oogt Ajax een beetje machteloos .
      Het meest zorgen maak ik mij toch wel om Sulemani , wanneer gaat hij nu eens laten zien dat hij kan voetballen ?

        /   Beantwoorden  / 
  3. Ajax forever

    Valse start?
    Was gewoon een goede game van Ajax .
    Goed verdedigd en goed spel.
    Geen goaltje tegen dat was vroeger wel anders.
    En die roemenen weten wat verdedigen is.
    Al met al leerzaam avondje voor Ajax.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Kan ik me wel in vinden. Het enige is, als die bal van Suarez in de 1e minuut binnenvalt, dan kan het wel zo 4-0 worden, want dan moeten ze komen

        /   Beantwoorden  / 
  4. mark78

    Precies, Ajax speelt nu al merkbaar beter en constanter onder Jol en ja een keer gelijk spelen in Europa op deze manier is geen schande (zie bijv. PSV).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Ik vond wel het verschil met PSV dat zij pas gingen voetballen toen ze achter kwamen… Als ze dat eerder hadden gedaan hadden ze 3 punten kunnen pakken. En Ajax speelde thuis… Kan toch een nadeel zijn, een thuiswedstrijd niet winnen!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Anti fc limburg

        PSV speelt uit tegen sparta praag gelijk. Dat is wel wat anders dan die wanvertoning van ajax, die het ned. voetbal kostbare punten kost voor europees voetbal tegen een concurent.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Ron

          Das weer té overdreven! Wanvertoning was het niet. Alleen ‘gewoon’ moeten scoren. Ik kan van PSV ook wel zeggen dat het een wanvertoning was.. Pas gaan voetballen als je achter staat en een penalty in de laatste seconde kado krijgen. Er zijn meer scheidsrechters die hem niet gevn, hoor!

            /   Beantwoorden  / 
  5. mark78

    Ja en? Was Sparta Praag nou zo geweldig dan? Ik kan me nog herinneren dat iedereen verbaasd was dat Ajax werd uitgeschakeld door het `nietige` Sparta Praag. Nu speelt psv tegen Sparta Praag en nu is het ineens geen kutclubje meer?? Kost dat gelijke spel gewoon ook niet hetzelfde aantal punten? Ajax speelde zeker niet slecht, maar had gewoon moeten scoren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      En Sparta Praag is nu een team met veel onervaren jonge spelers. Niet meer de grote club van weleer!!

        /   Beantwoorden  / 
  6. Anti fc limburg

    Dat zijn de wetten van europees voetbal mannen. Thuis gelijk is slecht , uit gelijk is goed.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Dat ligt ook aan de volgende wedstrijd! Als Twente de volgende wedstrijd zou verliezen (of dat nou uit of thuis is) is je voordeel van de overwinning al weg, hoe knap de prestatie ook is!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Anti fc limburg

        Nee , in een poule systeem is 3 uit 2 ook goed. Dus zelfs als twente verliest staan ze er nog goed voor. Drom is de overwinning van twente niet alleen knap en belangerijk voor het ned. voetbal(turkije is een concurent europees), maar twente staat er nu ook heel goed voor in de poule.

          /   Beantwoorden  / 
  7. Ron

    Ja, dat ben ik wel met je eens… Zeer knappe prestatie! Maar asl PSV of Ajax de volgende wedstrijd zou winnen hebben ze 4 punten. Dan is het gelijkspel vergeten, en sta je dr goed voor… Verlies je heb je dr maar 1.. Vandaar dat ik zei dat die volgende zo belangrijk is

      /   Beantwoorden  / 
  8. mark78

    Ja daarom, er is nog niks verloren na 1 wedstrijd. Tuurlijk is het prettiger om uit gelijk te spelen, maar jij had het over Sparta Praag Anti fc Limburg. We gaan nou toch niet doen alsof het knap is dat psv daar in de blessuretijd nog een puntje wegsleept, met iets minder mazzel waren dat gewoon nul punten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Lees: dankzij de scheids!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Toivonen

        Het was duidelijk een pen. Daarnaast is uit 2-2 tegen sparta praag wel redelijk netjes.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Ron

          Tegen een Sparta Praag van een jaar of 5 geleden. In 90% van de gevallen fluit een scheids hier niet voor!! Maar goed, jij kijkt door een PSV bril, dus dat wordt een eindeloze discussie. Van harte met de prachtige overwinning op de Graafschap. Héél knap!

            /   Beantwoorden  / 
        2. Toivonen

          Dank je wel. Hopen voor jullie dat jullie vandaag AGOVV verslaan en goed loten. Doet Volendam nog mee…………………

            /   Beantwoorden  / 
        3. Ron

          Als je tegen dat soort clubs verliest als Ajax zijnde, zoals Volendam verdien je het niet. Mócht AGOVV gaan stunten dan moet je dus gewoon in de speigelijk kijken want dat mag je niet verliezen. Maar ik snap dat je gauw tevreden bent, ook na zo’n wedstrijd als gister. Ik zou me juist diep en diep schamen!!

            /   Beantwoorden  / 
  9. mark78

    In blessuretijd met een penalty gelijk tegen Sparta Praag is zeker niet redelijk netjes, maar zeer matig. Blijkbaar is Sparta Praag een paar jaar na de uitschakeling van Ajax van klein nietig kutclubje dat je zo van de mat veegt (zoals toen werd aangenomen), ineens een topper geworden. Apart. Inderdaad Ron, die wedstrijd tegen de Graafschap was echt dramatisch.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.