De liefde van Van Gaal voor Ajax is bekoeld

Leuk voor de supporters die vorig seizoen (of het seizoen ervoor) nog allerlei grote vlaggen en spandoeken hadden gemaakt toen Louis van Gaal met AZ op bezoek kwam in de Arena. Zij leefden waarschijnlijk in de veronderstelling dat Van Gaal zich nog steeds van de club hield. Maar als ze een blik werpen in de autobiografie van de trainer, zullen ze zien dat het misschien toch wat anders ligt.

Van Gaal presenteert zijn boek in de Amsterdam Arena, maar heeft in zijn biografie niet altijd lovende woorden over voor zijn oude club: “In mijn periode als technisch directeur ben ik niet zo netjes behandeld, dus de liefde voor Ajax is een beetje bekoeld”.

Tsja… daar kun je het dan mee doen, als je een week hebt lopen zwoegen op een of ander groot doek voor je oude trainer…

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

12 reacties op “De liefde van Van Gaal voor Ajax is bekoeld

  1. mark78

    Jammer, van Gaal is een vakman en ik snap echt niet waarom er toen is gekozen voor die lul Koeman. Hij heeft toch wel echt bewezen dat hij er nergens iets van bakt. Bij Ajax is hij zuinigjes kampioen geworden met een superteam. Bij psv is hij op de valreep kampioen geworden door het goede werk van Hiddink en bij zowel Valencia als Az verneukt hij alles weer. Jammer, ik heb wel respect voor Louis, ondanks zijn buien. Hij blijft een vakman.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ron

    Ik snap hem wel, en betreur het hoe het toen gelopen is. Ik vind het nog steeds behalve een toptrainer een topGOZER. Ajax moet zuinig zijn op dit soort mensen, net als Johan Cruijff, van Basten en Rijkaard.

      /   Beantwoorden  / 
  3. mark78

    Amen Ron, ze hadden van Gaal gewoon duidelijk boven Ronaldje moeten kiezen, echt bespottelijk waarom die boerenlul die er nergens iets van bakt toch de hoofdrol heeft gekregen. Van Basten vind ik een heel ander verhaal,laten we nou eerlijk zijn, hij heeft er niks van gebakken. Van Basten had nog een paar jaartjes als scout en assistent kunnen fungeren. Zeker niet als hoofdcoach, dat is helaas wel duidelijk gebleken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Klopt, maar ik snap dat van Basten wel wilde. Ajax had zelf verstandiger moeten zijn. Hoewel het wel van lef getuigd. Over een paar jaar zou het best kunnen, maar hij kreeg direct te veel vrijheid. Iedere leek zag al dat SNo niet bij Ajax paste behalve hijzelf!

        /   Beantwoorden  / 
  4. win now

    Thank you for the great web site – a true resource, and one many people clearly enjoy

      /   Beantwoorden  / 
  5. Ajax blogger

    Mag ik je even helpen onthouden dat van Gaal voor ons Ajax supporters altijd een goed woord heeft.
    De AZ supporters (lees klapvee)is een van de redenen geweest om AZ te verlaten zoals je in de tekst hieronder kan lezen:
    De AZ-supporters hebben een rol gespeeld in het besluit van Louis van Gaal om uit Alkmaar te vertrekken. Dat liet de huidige trainer van Bayern München weten in een interview met het SupportersmagAZine.

    Tijdens het vraaggesprek met Robert-Jan Baars en Sander van Lubeck zei hij: Ik heb eerlijk gezegd niet zo’n hoge pet op van de kern van de AZ-supporters. Dat is ook een reden geweest dat ik weg wilde. Daarom ben ik na het kampioenschap ook niet naar het supportershome gegaan. Als enige. Het gaat om de Ben-Side. Ik heb al die spandoeken wel gezien en de gezamenlijke yell gehoord dat Van Gaal op moest rotten. Dat is niet doorslaggevend, maar deze supporters steunen hun club niet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Nou Az-ers??? Nog reacties??

        /   Beantwoorden  / 
  6. mark78

    Ok ja goed daar weet ik niks van moet ik eerlijk zeggen, maar dat zou wel triest zijn. Iemand als van Gaal verdient respect, vooral bij AZ. Met alle respect maar Az stelt erg weinig voor, vooral voor iemand als van Gaal. Ze mochten blij zijn dat hij uberhaupt daar naartoe is gekomen. Zonder hem gaat het toch een stukje minder of niet? En als Dirkje nou ook nog zijn verdiende loon krijgt dan blijft er heel weinig meer over van AZ, dan zouden ze hopen dat Louis er nog was.

      /   Beantwoorden  / 
  7. mark78

    Ja tuurlijk snap ik wel dat van Basten wel wilde Ron, maar inderdaad Ajax had gewoon slimmer moeten zijn. Ik zou het fantastisch vinden als Louis ooit nog eens terugkomt. Ik heb hem bij Pauw en Witteman gezien en het is echt een fantastisch mens die respect verdiend. Wie weet in de toekomst, hopen mag altijd toch?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Daar doelde ik dus ook op. Je kunt van Basten weinig kwalijk nemen!

        /   Beantwoorden  / 
  8. mark78

    Nou ja en nee, hij wist volgens mij wel waar hij aan begon en vervolgens heeft hij er wel een puinhoop van gemaakt. Laten we eerlijk zijn. Het enige wat ik wil zeggen is dat het logisch dat hij geen nee heeft gezegd tegen de functie, maar hij heeft wel de arrogantie gehad om te menen dat hij alles wel even zou regelen. Veel geld verspild en uiteindelijk behoorlijk onverantwoordelijk afscheid genomen, daar had hij toch wel iets meer kunnen doen voor Ajax. Ze hebben hem ook gewoon de vrije hand gegeven of dat nou dom is of niet en hij heeft als een bang jochie de handdoek in de ring gegooid. Dat vind ik vrij triest.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Ik denk dat ie zich vreselijk overschat heeft. Wel met volle overtuiging aan begonnen. Hij zal er best van geleerd hebben! (kun je niet van iedereen zeggen, zoals Koeman blijft toch spijtig genoeg dezelfde fouten maken, dus of van Basten echt naar Milaan moet gaan….??)
      Daarbij denk ik ook dat afscheid nemen echt de beste optie was voor hem. Helaas.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.