RTL4 biedt hooligans platform

Lijkt mij toch lachen als je Feyenoord-hooligan bent. Maak je een ludiek filmpje om Ajax al vast te provoceren voor de volgende klassieker, besteedt vervolgens de nieuwsrubriek EditieNL van RTL4 een heel item aan het huisgemaakte brouwsel (genaamd Feyenoord-Ajax 17 april The Movie) met een oerlelijke gabberhousebeat. Sterker nog, RTL vertoonde er beelden uit! Hoe meer gratis reclame kun je die gasten geven?! Op internet hebben deze relschoppers die het voetbal – voor Rotterdammers, Amsterdammers en de rest van Nederland – verzieken al een platform dat groot genoeg is. Aandacht is precies wat ze willen, dat had EditieNL hen nou net niet moeten geven. Mijn vermoeden bleek overigens…

…juist, ik zag het filmpje op een weblog, namelijk GeenStijl.nl staan. Respect voor hen, goeie bloggers, maar is het nou nodig dat RTL zich gaat baseren op filmpjes op weblogs? EPIC 2015 komt steeds dichterbij… Ik ben overigens niet de beroerdste, bekijk hier het gewraakte filmpje.

Overigens ben ik nog steeds van mening dat de Nederlandse politieagenten en hun bazen een stelletje slappelingen zijn. Een eenvoudige formatie houden kunnen ze niet en de communicatie verliep dramatisch. Logisch dat KNVB-directeur Henk Kesler, gisteren in Netwerk tegen NEC-supporter Fons van de Poel, aankondigde niet te gaan betalen voor de inzet van politie. Kesler zegt dat het voorstel daartoe van minister Remkes rammelt aan alle kanten. Openbare orde is een taak van de overheid, nu kunnen 2000 raddraaiers ervoor zorgen dat de overheid die wil afstoten. En, zei hij tegen Netwerk: ‘De overheid heeft te weinig begrip voor het voetbal als bindmiddel in de samenleving.’ Nou vind ik Kesler een technocraat die niets in de voetballerij heeft te zoeken, maar hij zei zowaar zinnige dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.