Kaapstad is klaar voor het WK …bijna!

IMG_0396Inmiddels ben ik alweer een bijna een week terug en aan het werk, maar vorige week ben ik een paar dagen naar Kaapstad geweest. Een prima gelegenheid om eens goed om me heen te kijken en te zien of de Zuid-Afrikaanse stad een beetje klaar is voor het Wereldkampioenschap voetbal. Want er worden volgend jaar natuurlijk ook de nodige wedstrijden in Kaapstad gespeeld, niet in de laatste plaats door …yep: Het Nederlands Elftal! Het stadion waar Nederland dan gaat spelen is nog niet helemaal klaar, maar volgens mij gaat dat helemaal goedkomen. Het wordt in ieder geval een schitterend stadion, met een hele fraaie ligging aan het water. Zeker als je vanaf zee aankomt ligt het er waanzinnig mooi bij, met de Tafelberg op de achtergrond, maar ook vanaf die berg zie je het heel mooi liggen!

IMG_0382Wat ook zeker goed gaat komen is de manier waarop de plaatselijke bevolking het WK gaat beleven! Alle mensen die ik heb gesproken hadden in ieder geval heel veel zin in het toernooi en konden bijna niet wachten tot het zover is. Aardige, hartelijke mensen, die in een schitterende stad wonen en die nu al helemaal in de juiste stemming zijn. Trouwens: als je in Kaapstad loopt, wordt je aan alle kanten al non-stop geconfronteerd met het WK van volgend jaar. Overal vind je kraampjes met merchandising, varierend van shirts tot stickers, en van vlaggen tot …vuvuzela’s. Ik ben helaas niet bij een voetbalwedstrijd aanwezig geweest, maar ik heb wel op televisie naar een paar voetbalprogramma’s gekeken en ik denk dat we er niet onderuit gaan komen: het kenmerkende geluid van de stadiontoeter hoort er gewoon bij in Zuid-Afrika. Nog even een kleine tip voor mensen die volgend jaar naar het WK gaan kijken: ik ben met de KLM naar Kaapstad gevolgen in de Economy Comfort Klasse. Echt een aanrader, want je hebt een stuk meer beenruimte, je stoel kan een stuk verder naar achter en je mag ook nog eens zo’n beetje als eerste van boord. Vooral die eerste twee voordelen zijn toch echt wel heel relaxed, want het is wel een eind vliegen! Klik hier voor meer informatie.

Eén reactie op “Kaapstad is klaar voor het WK …bijna!

  1. wk voetbal 2010

    Wat een leuk artikel!

    Dat het goed gaat komen is maar te hopen, het zou wat zijn… een wedstrijd spelen in een half klaar stadion haha, het zou zuid-afrika niet sieren in ieder geval.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.