FIFA-baas Blatter wil ‘Golden Goal’ weer invoeren

HUH? Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er nooit zoveel van heb gemerkt dat de Golden Goal zo heel veel extra schoonheid in het voetbal bracht… En toch laat de FIFA naar aanleiding van het WK van afgelopen zomer onderzoeken of de verlengingen geschrapt moeten worden ten faveure van een Golden Goal of strafschoppenreeks om op die manier het spelletje weer aantrekkelijke te maken.

Sepp Blatter, voorzitter van de FIFA, liet weten dat de defensieve tactiek van veel teams op het WK hem een doorn in het oog waren. ‘Veel WK-ploegen leken tegen elke prijs een doelpunt te willen voorkomen. Wij willen aanvallend voetbal propageren en houden daarom de verlenging onder de loep.’ De technische commissie gaat zich nu over de toekomst van de verlenging buigen en zal eind oktober de bevindingen rapporteren aan het hoofdbestuur van de wereldvoetbalbond.

3 reacties op “FIFA-baas Blatter wil ‘Golden Goal’ weer invoeren

1. Rob

Volgens mij is het heel simpel, namelijk je begint de wedstrijd met strafschoppen, degene die de strafschoppenreeks wint, wint de wedstrijd bij een gelijke eindstand. Problemen met verlenging opgelost en een aantrekkelijkere wedstrijd.

/   Beantwoorden  /
  2. hallo

nou dan liever aan het eind van de reguliere speeltijd gelijk penalty’s nemen
    zonder verlenging
    dan krijg je wel dat ze wel moeten aanvallen in de reguliere speeltijd
    vooraf penalty’s nemen krijg je kans dat degene die de meeste penalty’s heeft gescoord achter op slot gooit
    en word de wedstrijd nog saai

3. Meersche Helden

Als je penalties al na 90 minuten gaat nemen, gaat iedere bananenrepubliek voor de 0-0, dan alleen ff strafschoppen nemen en je wint ook nog.
    Golden Goal was oneerlijk, maar wel spannend, heb me de pestpokke verveelt tijdens al die verlengingen op het WK. Nu blijf je kijken, want het kan elk moment afgelopen zijn. en dan de ontlading als jouw ploeg wint! eindelijk doet Maffiabaas Blatter iets goed.