Mogelijke naamswijziging Arena in Johan Cruijff Arena niet aan de orde

Het mogelijk wijzigen van de naam Amsterdam Arena in Johan Cruijff Stadion is voor de familie van de donderdag overleden Cruijff “nu totaal niet aan de orde.” Dat laat Carole Thate van het Cruyff management maandag weten in een verklaring. “De familie heeft niets naar buiten gebracht over naamgeving Arena.” In het NOS-programma Studio Voetbal werd zondagavond gemeld dat de “familie het een goed idee zou vinden” als het Ajax-onderkomen zou worden genoemd naar Cruijff. Een online petitie met de oproep om de Amsterdam Arena om te dopen tot Johan Cruijff Stadion is inmiddels ruim 52.000 keer ondertekend. Onder anderen de Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg sprak zich donderdag al uit voor een naamswijziging. Ook burgemeester Eberhard van der Laan leek dat wel wat, evenals KNVB-voorzitter Michael van Praag.

Vrijdag liet de directie van het stadion al weten dat het voorstel serieus wordt bekeken, hoewel een naamswijziging niet eenvoudig is geregeld.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.