Verrassend: Oekraïne en Polen organiseren Euro 2012

In tegenstelling tot wat veel mensen verwachtten wordt Euro 2012 niet gehouden in Italië. De UEFA maakte vandaag bekend dat Oekraïne en Polen het toernooi mogen organiseren. Deze combinatie kreeg daarmee verrassend de voorkeur boven Italië en het koppel Kroatië/Hongarije. De wedstrijden in Polen worden gespeeld in Gdansk, Poznan, Warschau en Wroclaw, terwijl de wedstrijden in Oekraïne worden afgewerkt in Dnjepropetrovsk, Donetsk, Kiev en Lvov. Het is de eerste keer dat de beide landen een groot voetbalevenement organiseren.

Er waren aanvankelijk wel wat hobbels op de weg, zo kwam Polen op een negetieve manier in het voetbalnieuws door een schandaal met corrupte scheidsrechters. Bovendien heeft Oekraïne nou niet echt een heel rustig politiek klimaat. Vooraf gold Italië dan ook licht als de belangrijkste favoriet voor het toernooi.

3 reacties op “Verrassend: Oekraïne en Polen organiseren Euro 2012

  1. jan

    2 kollossale en arme landen die samen zo’n toernooi moeten opzetten, ik geef het ze te doen… ik had liever italie gehad, grote stadions, goede infrastuctuur etc

      /   Beantwoorden  / 
  2. ger

    het is goet vor de ontwikkeling van die landen

      /   Beantwoorden  / 
  3. vitaliy

    Eindelijk kunnen veel West Europeanen landen zoals Polen en Oekraine leren kennen.

    Polen en Oekraine zijn 100% capabel om EK 2012 te kunnen organiseren. Zeker moet er veel gebeuren. Kijk hoe Protugal als land is verandert. Als je van Nederland naar Oekraine autorit maakt dan zie je dat Polen veel verder is dan Oekraine. Er zijn bijvoorbeel bijna geen echte snelwegen, wat in Polen wel is.
    http://www.easterneurope.nl

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.