Bondscoach woedend op eigen fans

Het is niet zo gezellig bij het Italiaanse elftal. Marcello Lippi, de bondscoach van Italië, is witheet over het gedrag van de tifosi, die afgelopen zaterdag (3-2 winst in de slotfase, na een 0-2 achterstand)volgens Lippi veel te kritisch waren tijdens de wedstrijd van de Azzuri tegen Cyprus. ‘Het is een schande’, aldus Lippi. ‘De supporters zouden wat meer liefde voor ons nationale team mogen tonen. Deze ploeg is wereldkampioen. Ik herhaal: wereldkampioen. Én zij heeft zich een ronde voor het einde geplaatst voor het WK.

Bij de eerste tegenslag begon het publiek al te roepen dat ze aan het werk moesten. Zijn we nu helemaal gek geworden? Kan men niets anders bedenken dan de coach uit te fluiten en om andere spelers te schreeuwen? Hebben de jongens die nu speelden niet recht op wat meer support? Deze spelers verdienen heel veel respect. Het is te makkelijk om Italia, Italia te roepen als we winnen’, sloot de woedende keuzeheer af. ‘De spelers die werden uitgefloten hebben ons wereldkampioen gemaakt en zijn tegen Cyprus knap teruggekomen van een achterstand.’

Nou, dat zijn geen halve uitspraken… De Italiaanse voetballegende Dino Zoff heeft inmiddels al boos gereageerd richting Lippi. Dat zal dus nog wel een staartje krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.