UEFA-baas Platini wilde Ribery ipv Ronaldo

Schermafbeelding 2014-01-14 om 11.26.47Nou… er zal wel een gesprekje komen tussen de de organisatie van de Gouden Bal-verkiezing en UEFA-president Michel Platini… De Fransman neemt het na de uitslag van gisteren namelijk nogal opzichtig op voor zijn landgenoot Franck Ribéry. De baas van de Europese voetbalbond meent dat de aanvaller van Bayern München namelijk de Ballon d’Or had moeten winnen in plaats van Cristiano Ronaldo…

Platini: “Ik ben heel teleurgesteld dat Ribéry het niet is geworden. Volgend jaar komen we terug met een duel tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, en over twee jaar hebben we Cristiano, Messi, Messi, Cristiano. De vijftig jaar van de Ballon d’Or werd steeds gekenmerkt door titels die werden gewonnen op het veld. Nu is het meer gebaseerd op de overall prestaties van de spelers en dat is een probleem”, meent Platini, die zelf de prijs drie keer in ontvangst mocht nemen. “Hoewel Cristiano Ronaldo (die moest huilen bij het in ontvangst nemen van de prijs) een geweldige speler is, is er wel iets anders geworden sinds de FIFA de organisatie op zich neemt.”

2 reacties op “UEFA-baas Platini wilde Ribery ipv Ronaldo

  1. Mark78

    Dit kan echt niet als UEFA baas, hij moet in die functie objectief blijven. Ribery had überhaupt niet eens bij de selectie mogen zitten. Hij heeft die prijzen niet gewonnen, dat heeft Bayern gedaan, omdat ze zo`n goed team hebben. Zou Bayern zonder Ribery de treble niet gewonnen hebben? Het is een individuele prijs en Ribery behoort in de verste verte niet bij de beste drie voetballers. Messi, Ronaldo, Suarez, Robben, Iniesta, Xavi, Ibrahimovic, allemaal spelers die veel en veel beter zijn. Spelers die ik in ieder geval 10 keer liever in mijn team zou willen. Waar was Ribery in de CL finale? Toen speelde hij superslecht. En wie was de man die finale? De wedstrijd waar het echt om ging? Juist, Robben, niet Ribery dus waarom zou juist hij daar de credits voor moeten krijgen? Platini toont eens te meer aan dat hij absoluut niet geschikt is als UEFA baas. Frankrijk is nu al twee keer op uiterst dubieuze wijze door naar een eindtoernoooi (EK/WK), maar meneer Platini gelukkig is niet alles te koop.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Max

      Ben het met je eens dat Platini onpartijdig moet blijven. Ronaldo heeft naar mijn mening terecht gewonnen. robben is echter zeker geen betere voetballer dan ribery. Dat jaar was ribery de beste man van Bayern. Zelfs dit seizoen – waarin de vorm van ribery vaak ter sprake is gekomen – heeft hij nagenoeg dezelfde statistieken als robben. Daarnaast speelt ribery veel meer in dienst van het elftal waar robben veel vaker voor eigen kans gaat. Begrijp me niet verkeerd, robben is een zeer goede speler maar ik snap wel dat ribery voor vorig seizoen bij de genomineerden zat. Ik ben wel benieuwd naar die dubieuze kwalificaties voor EK en WK ? De handsbal van Henry spreekt natuurlijk voor zich!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.