Munsterman vertrekt als voorzitter van FC Twente

Schermafbeelding 2014-01-18 om 11.16.04Een eind aan een tijdperk… Joop Munsterman gaat stoppen als voorzitter van FC Twente. Gisteren maakte hij op de nieuwjaarsreceptie bekend dat hij aan het einde van het seizoen weg zal gaan en de voorzittershamer zal overdragen aan Aldo van der Laan. Munsterman trad in 2004 aan als voorzitter van FC Twente, dat destijds op de rand van het faillissement stond. Onder zijn leiding groeide de club uit tot een van de topclubs in Nederland en in 2010 werd Twente zelfs voor het eerst in de geschiedenis van de club kampioen in de Eredivisie. “Er is zo ontzettend veel gebeurd, eigenlijk teveel om op te noemen”, blikt Munsterman terug. “Heel veel dingen zijn goed gegaan, maar er zijn ook fouten gemaakt. Een ding is duidelijk: we hebben de stap weten te maken van middenmoter naar top vijf-club. Een stap die velen onmogelijk achtten. Daar mogen we met zijn allen hier in Twente trots op zijn.”

Munsterman kwam in de afgelopen maanden onder vuur te liggen vanwege zijn dubbele pet (naast voorzitter was hij ook directeur) en hij kreeg kritiek vanwege de slechte financiële situatie van Twente. Munsterman was al teruggetreden als directeur en stopt nu dus ook als voorzitter. Hij neemt helemaal afscheid van Twente: de preses gaat ook geen andere functie binnen de club bekleden. Van der Laan, nu nog vicevoorzitter, wordt de nieuwe voorzitter van Twente.

“De komende maanden zal ik het directieteam nog begeleiden en adviseren, maar daarna is het echt tijd om de fakkel over te dragen”, vindt Munsterman. “Natuurlijk wil ik iedereen ontzettend bedanken voor al die onvergetelijke momenten die we samen hebben beleefd. Soms overkwam het ons, maar nog veel vaker maakten we het zelf mogelijk. Als één club, als Twente. Het zijn herinneringen voor het leven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.